Focus

Έξι spots για ευφάνταστους συνδυασμούς φαγητού και cocktail

Από -

To μοντέρνο bar food εμπλουτίζεται γευστικά με κάθε γουλιά ενός umami cocktail. Ιδού έξι από τα πιο «ταιριαστά» ζευγάρια, που τσεκάραμε σε έξι διαφορετικά bar stations.

#1 «Nikkei»

Τέσσερις διαφορετικές causas πιπεριάς, η πράσινη με χαλαπένιο, τομπίκο και ουασάμπι, η κίτρινη με αμαρίγιο, γαρίδα σε honey miso, αβγά σολομού και τηγανητό κόλιαντρο, η ροζ με τόνο ταρτάρ, γιούζου και φύλλα νόρι και η πορτοκαλί με γιακινίκου, κρέας secreto, κίμτσι και τηγανητό κρεμμύδι τιθασεύονται από την προχωρημένη μείξη Ojos de Bruja της «ιέρειας» Μαίρη Ταλαιπώρου. Μόλις πάρετε την πληθωρική γουλιά βότκας σε fusion με θυμάρι και togarashi, θα νιώσετε τις πιπεριές να λιώνουν και να εκτείνονται στην επίγευση.

#2 «White Monkey»

Στο παιχνιδιάρικο tiki bar του Χαλανδρίου από εδώ και πέρα θα βρίσκουμε και εξωτικά πιάτα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η σαλάτα Poke, δηλαδή sichimi togarashi και μοσχάρι με όξινη λαχταριστή επικάλυψη από πιπεριά jalapeno και ρυζόξιδο. Συνοδέψτε το με Santa’s Lap, ένα αναπάντεχο twist του χριστουγεννιάτικου glühwein, με Chardonnay, πικραμύγδαλο, πορτοκάλι, τζίντζερ και μαύρο πιπέρι, που ανοίγει τους γευστικούς κάλυκες για την εξωτική εμπειρία του δροσερού Poke.

#3 «The Str.eaters»

Ο σεφ Μιχάλης Γιαννόπουλος και ο mixologist Άρης Χατζηαντωνίου έχουν δημιουργήσει ιδανικά φλερτ μεταξύ φαγητού και ποτού, όπως το πρωτότυπο burger σολομού με coleslaw μαζί με το αρωματικό και καινοτόμο Blossom από ελληνικά αποστάγματα. Το παλαιωμένο τσίπουρο δένει με το ψάρι και η μαστίχα με τη φράουλα ολοκληρώνει τη δροσερή σαλάτα. Τέλος ο γλυκόξινος χαρακτήρας του ποτού φρεσκάρει το λιπαρό burger.

#4 «Zonars»

H ταλαντούχα Μυρσίνη Σπανέλη και η ομάδα της Hybro Gardeners ανέλαβαν την μπάρα του «Zonars» και δημιούργησαν φρέσκες και εκλεπτυσμένες προτάσεις fine eating και drinking, όπως το πάντρεμα του ποτού Fragrances με τα κανελόνια αγγουριού με καβούρι και αβοκάντο βουτηγμένα σε βελουτέ αρακά με λάδι τσίλι. Τo Fragrances είναι μια φουτουριστική αποδόμηση του Aviation. H Μυρσίνη έχει διατηρήσει τον ανθικό και εσπεριδοειδή χαρακτήρα του κλασικού κοκτέιλ και έχει προσθέσει τον καπνό και το blue stilton που κολακεύουν τα λαχανικά και τη θαλασσινή αλμύρα του πιάτου.

#5 «Hytra»

Κάντε το εικόνα. Μετά το γραφείο να είστε στο μπαρ του εστιατορίου «Hytra», με φόντο όλη την Αθήνα και να απολαμβάνετε ένα ακαταμάχητο και απολαυστικό aperitivo, με την επιμέλεια του σεφ Τάσου Μαντή και του bar manager Παναγιώτη Φράγκου. Στο χέρι το ζουμερό bun με καραμελωμένη πανσέτα, λάχανο τουρσί και σουσάμι κίμτσι και στο ποτήρι το Bergamot Spritz, να ανεβάζει τις εντάσεις με amaretto, σόδα περγαμόντου και bitter λεμονιού.

#6 «Walla Walla»

Το νέο wine bar στο Παγκράτι έχει μπει πολύ δυναμικά στο παιχνίδι του pairing. Οι γεύσεις του Κώστα Τσίγκα βγάζουν έθνικ mood και μας ταξιδεύουν. Κάντε την αρχή με ένα νόστιμο taco με χοιρινό στήθος, ψητό ανανά, mole και σπιτικές πίκλες και συνδυάστε το με το Salty Pink, ένα γλυκόξινο και αλμυρό κοκτέιλ που ισορροπεί και εμπλουτίζει τις γεύσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων