Ρεπορτάζ

Δυνατό ξεκίνημα για τα dîners de gala «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός»

Από -

Σταμάτης Μισομικές και Γιώργος Τρουμούχης
Σταμάτης Μισομικές και Γιώργος Τρουμούχης

Οι καλεσμένοι ξεκίνησαν να καταφτάνουν από νωρίς στο ξενοδοχείο «Elysium» το βράδυ της Παρασκευής 2/8, για το πρώτο από τα πέντε συνολικά dîners de gala «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός» που θα λάβουν χώρα σε ισάριθμα ξενοδοχεία της Ρόδου μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Το εστιατόριο «Noble» στην κορυφή του πολυτελούς ξενοδοχείου στην περιοχή της Καλλιθέας προσέφερε το ιδανικό ξεκίνημα για το υψηλού επιπέδου γαστρονομικό event που διοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το αθηνόραμα, επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την άκρως σημαντική διάκριση της πρώτης ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Το ειδικό μενού που δημιούργησαν για τη βραδιά ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης και ο σεφ του εστιατορίου Σταμάτης Μισομικές μύησε όσους το απόλαυσαν στην πραγματική γεύση της ροδίτικης κουζίνας, αλλά και στην γαστρονομική φιλοσοφία του «Noble» που διακρίθηκε και φέτος με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το αθηνόραμα. Το εξαίσιο σουπιόρυζο, το αρνάκι καπαμάς και το «ροδίτικο στεφάνι», το signature επιδόρπιο του εστιατορίου ήταν ορισμένα από τα γευστικά highlights της βραδιάς, μαζί με τα εκλεκτά τυριά και κρασιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που συνόδευσαν τα πιάτα.

Σωτήρης Ευαγγέλου
Σωτήρης Ευαγγέλου

Guest chef στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, ο ταλαντούχος και πολυβραβευμένος executive chef του «Makedonia Palace» Σωτήρης Ευαγγέλου, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια από καρδιάς στους Τρουμούχη και Μισομικέ για αυτήν την εμπνευσμένη αναδημιουργία της ροδίτικης κουζίνας σε αρμονική σύμπλευση με τη σύγχρονη γαστρονομική αντίληψη. Για το επόμενο dîner de gala «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός» στις 9/8, τη σκυτάλη παίρνει το ξενοδοχείο «Rodos Palace» και το fine dining εστιατόριο «12 Νησιά». Επικεφαλής της κουζίνας οι σεφ Μιχάλης Στάλας και Λευτέρης Καμπουράκης, οι οποίοι μένουν κοντά στις τοπικές ροδίτικες γεύσεις σε μια προσωπική μοντέρνα απόδοση με guest chef τον βραβευμένο Δημήτρη Παμπόρη.

Χορηγοί της δράσης «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός» είναι η Metro Cash & Carry, η Nespresso Professional και η Aegean Airlines, αποκλειστικός αερομεταφορέας.

Σχετικά Θέματα