Ριζότο με γαρίδες που ξεχειλίζει από παρμεζανάτη νοστιμιά
Τιμές ένεκεν, λοιπόν, δοκιμάζω κατά αρχάς ριζότο. Αυτό με τις γαρίδες έχει άψογη υφή και ξεχειλίζει παρμεζανάτη νοστιμιά που πάνω της σερφάρουν σωταριστές γαρίδες μαριναρισμένες σε σουμάκ και τελείες από πυκνή μπισκ φτιαγμένη από πάμπολλα κεφάλια του οστρακόδερμου δίνουν φρουτώδη ένταση. Το άλλο το risotto al salto, ίσως και να είναι η πρώτη φορά που κάνει την εμφάνισή του στην Αθήνα, είναι σπάνιο ακόμη και στην Ιταλία ∙ ένα χρυσό τραγανό pancake από risotto Milanese με σαφράν τηγανισμένο με βούτυρο για να κάνει ωραία κρούστα και μέσα να γίνει μαστιχωτό.
Υπάρχουν, όμως, κι άλλα «…otto» στο μενού. Fregola με κουσκούς Λήμνου μαγειρεμένη σαν πλούσιο ριζότο με διάφορα άγρια μανιτάρια και κεφτεδάκια arancini που αντί για ρύζι είναι φτιαγμένα με τραχανότο και συνοδεύονται από ντοματάκια confit, μια βόμβα αρωματισμένη με πιπέρι Σετσουάν και σουμάκ.
Άλλα εντυπωσιακά; Δαντελένια homemade ραβιόλια γεμιστά με πάπια σ ένα γλάσο κόκκινου κρασιού με πετιμέζι, ένα φανταστικός μαρινάτος τόνος tonnato κλασσική κρεμώδη σάλτσα, porchetta αλλοιώτικη με σάλτσα εσπρέσο – βανίλιας με ωραιότατο πουρέ καμμένου κουνουπιδιού, πρωτότυπη κρεμ μπρυλέ βασικικού με passion fruit και σορμπέ μάνγκο.
Ovio, Απόλλωνος 2-4, Σύνταγμα, 2114115755