Θέμα

Delivery ρεβεγιόν έχετε δοκιμάσει;

«Μεγάλη Βρεταννία»
«Μεγάλη Βρεταννία»

Σε αλλιώτικους γιορτινούς ρυθμούς συντονίζονται φέτος τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της πόλης, φροντίζοντας να νοστιμίσουν τα γεύματα των ημερών που θα απολαύσουμε στο σπίτι. Η «Μεγάλη Βρεταννία» εμπλουτίζει τα πέντε διαφορετικά μενού που προσφέρονται κάτω από την ομπρέλα του Let us do the cooking με δύο ακόμα προτάσεις στο πνεύμα των ημερών. Για το μενού των Χριστουγέννων ο πολύ ταλαντούχος executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του προτείνουν για κύριο πιάτο ψητή γαλοπούλα με την παραδοσιακή της γέμιση και τα συνοδευτικά της, ενώ εκείνο της Πρωτοχρονιάς κορυφώνεται με ένα εξαιρετικό κομμάτι Prime rib με σάλτσες και γαρνιτούρες.

«St. George Lycabettus»
«St. George Lycabettus»

Ειδικά set menus για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προτείνει το «St. George Lycabettus». Οι γεύσεις του ταλαντούχου executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιου έχουν την απαραίτητη επισημότητα που αρμόζει στα ωραιότερα γεύματα του χρόνου, περιλαμβάνοντας από φιλέτο γαλοπούλας με πορτοκάλι συνοδεία gravy sauce με σιρόπι σφενδάμου και κόκκινα μούρα μέχρι μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος με πατάτα αρωματισμένη με τρούφα, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με μανιτάρια και amaretto.

Έχοντας εμπλουτίσει πρόσφατα το γευστικό τους ρεπερτόριο με πολλές healthy και δυναμωτικές επιλογές, τα «nice n easy» πιάνουν το νήμα της γιορτής με ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις τελευταίες ημέρες του χρόνου. Ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπάρχει ένα πλούσιο μενού με πιάτα σαν το μοσχαρίσιο φιλέτο με φουαγκρά και σάλτσα πετροκέρασου, χωρίς να λείπουν ξεχωριστές ιδέες για την πρώτη ημέρα του 2021 με αλά καρτ επιλογές όπως το γουρουνόπουλο φούρνου με baby πατάτες και το rib eye με κρέμα μαύρης τρούφας.

banner

Το «Ovio» και ο Πάνος Ιωαννίδης νοστιμίζουν τα ρεβεγιόν μας με το Ovio Semi DIY Four course Menu box που έρχεται σπίτι γεμάτο σπέσιαλ γεύσεις. Η πρόταση έχει ελαφρώς διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς εμείς καλούμαστε να ζεστάνουμε το φαγητό, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που συνοδεύουν καθένα από τα τέσσερα πιάτα, όπως για παράδειγμα τα σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσια ribs με μανιτάρια, καπνιστό πουρέ πατάτας και γλασαρισμένα καρότα με μυρωδικά που πρωταγωνιστούν στο μενού της Πρωτοχρονιάς.

«Ovio»
«Ovio»

Τη δική μας τελική πινελιά θα χρειαστεί να βάλουμε επίσης προκειμένου να απολαύσουμε στο σπίτι το πολύ ξεχωριστό εορταστικό μενού που δημιούργησε ο σεφ και συνιδιοκτήτης του χρυσοσκουφάτου «CTC» Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Η εμπειρία βέβαια θα μας αποζημιώσει καθώς από το τραπέζι μας θα παρελάσουν, ανάμεσα σε άλλα, brioche αρωματισμένο με καμμένο βούτυρο, βελουτέ καραβίδας αρωματισμένη με ουίσκι αλλά και φιλέτο Wellington με πουρέ τρουφάτης πατάτας και σάλτσα perigueux.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο «CTC»
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο «CTC»

Τα γιορτινά της φορά και η «Cookoovaya» που έρχεται σπίτι με σπέσιαλ μενού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η premium υπηρεσία delivery του γνωστού εστιατορίου που ονομάζεται Cookoovaya Wise Food Experience at Home εμπλουτίζεται αυτές τις ημέρες με ξεχωριστές festive γεύσεις σαν τη σούπα αυγολέμονο με βιολογικό κόκορα και jasmine rice, την ανοιχτή πίτα με τρούφα και ασφαλώς τη γεμιστή γαλοπούλα συνοδεία από αρωματικό ρύζι με κουκουνάρι και σταφίδα, πουρέ κολοκύθας, πατάτες φούρνου και σάλτσα με κονιάκ και βούτυρο.

Κοντά μας, έστω και από απόσταση, παραμένει τις φετινές γιορτές το επίσης χρυσοσκουφάτο «Aleria». Τα ειδικά μενού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουν ασφαλώς το χαρακτηριστικό άγγιγμα του Γκίκα Ξενάκη και επιφυλάσσουν από γαλοπούλα μαγειρεμένη με δύο τρόπους (το στήθος τυλιγμένο σε μπέικον και μους μανιταριών και το μπούτι confit σερβιρισμένο με σάλτσα από μύρτιλλα) ως σιγοψημένο χοιρινό με σάλτσα από δεντρολίβανο και γλυκιά πιπεριά που έρχεται με ωραίες γαρνιτούρες όπως παστινάκι και μήλα ψητά αρωματισμένα με γαρίφαλο.

••• ALERIA XMAS AT HOME •••
Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι από τις πιο αγαπημένες μας στο Aleria. Γεμάτες φως, χαρά...

Δημοσιεύτηκε από Aleria Restaurant στις Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020

Με σπέσιαλ γιορτινές ιδέες διανθίζεται το «Ekiben», δηλαδή η υπηρεσία delivery της γιαπωνέζικης pub «Birdman» με τη σφραγίδα του Άρη Βεζενέ. Έτσι, πλάι στα υπόλοιπα πιάτα του μενού μπαίνουν όλη τη γιορτινή περίοδο (εκτός από ανήμερα των Χριστουγέννων) μια σειρά από ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως η καπνιστή πάπια με τα συνοδευτικά της αλλά και πλουσιοπάροχα bbq platters με εκλεκτά κρεατικά σε στιλ yakiniku.

«Birdman»
«Birdman»

Τη δυνατότητα για private dining από την άνεση του σπιτιού μας προσφέρει, τέλος, το boutique εστιατόριο «Άλφικον» του Παγκρατίου. Οι δύο ταλαντούχοι σεφ του, Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς, μπορούν να ετοιμάσουν κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης ένα tailor made γιορτινό μενού κομμένο και ραμμένο στις προτιμήσεις και τις διατροφικές μας συνήθειες για να το απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ανταλλάσσοντας ευχές για μια πιο ευτυχισμένη και κανονική νέα χρονιά.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα μενού και κάντε έγκαιρα την παραγγελία σας μέσα από τα website των εστιατορίων και των ξενοδοχείων ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί τους.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων