Δοκιμάσαμε

«Cho Cho San»: Ασιατικός εξωτισμός σε συσκευασία μπιμπελό

Από -

Ένα εξωτικό πουλί μέσα στο πεϊνιρλοκρατούμενο και κρεατοκεντρικό σκηνικό της Δροσιάς, το γλυκύτατο «Cho Cho San» κρατά τα ασιατικά ηνία της περιοχής με στιλ και άποψη: με διακοσμητικές πινελιές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον χωρίς να πέφτουν στην παγίδα του φολκλόρ, ο όμορφος, δροσερός του χώρος, προικισμένος με μεγάλες τζαμαρίες που εποπτεύουν τη ζωηρή πιάτσα της περιοχής, είναι έμπλεος μιας αίσθησης σικάτης χαλαρότητας, αποτέλεσμα του μινιμαλιστικού ντιζάιν, εμπλουτισμένου με μια οικεία ζεστασιά.

Το πολυπρόσωπο crowd συνθέτουν νεανικές ζευγαροπαρέες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα με τα τσόπστικ, μετέωρα πάνω από τα πρωτότυπα sushi rolls, αλλά και πιο προχωρημένοι θαμώνες, οι οποίοι καταχαίρονται τα τσιμπολογήματα του μενού από το ιαπωνικό, το κινεζικό, το ταϊλανδέζικο και το κορεάτικο ρεπερτόριο, με ολίγη από ινδική συνταγογραφία. Την πληθωρική φύση του μενού ακολουθούν και τα πιάτα που, όπως δια­πιστώσαμε, σερβίρονται κατά ριπάς, από μια κουζίνα μαθημένη στις υψηλές στροφές.

Η γιαπωνέζικη σούπα ramen, ενισχυμένη με ψητό κοτόπουλο, προσγειώθηκε πρώτη στο τραπέζι μας και μπορεί ο ζωμός της να μην κουβαλούσε το κρεάτινο, κολλαγονένιο βάθος ή τη βοτανική πολυπλοκότητα που περιμένεις από την αυθεντική συνταγή, τα noodles όμως έδιναν στο πιάτο την απολαυστική θαλπωρή που αποζητά ο fan τους. Τα ατμιστά gyoza με κοτόπουλο και γαρίδα, αφράτα και ζουμερά, κρατούσαν σωστή ισορροπία ανάμεσα στο αιθέριο και το στιβαρό, ενώ τα bulgogi beef soba noodles, παρότι έγερναν γευστικά προς το γλυκό, αναπλήρωναν με τη νοστιμάδα του ζουμερού μοσχαριού τους ό,τι μπορεί να τους έλειπε σε ξηροκαρπένια επίγευση.

Στα του sushi, τώρα, η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη, που δεν μπορεί παρά στην πρώτη επαφή να προκαλεί σάστισμα: sashimi, nigiri και maki πρωτοστατούν, με tartare επιλογές να εμπλουτίζουν την γκάμα, ενώ uramaki και poke bowls, παρέα με μια γενναιόδωρη λίστα από signature rolls, ανοίγουν τους ορίζοντες δημιουργικότητας της κουζίνας. Εντυπωσιακά στην εμφάνιση και δυτικότροπα στη σύνθεση των γεύσεων, μιξάρουν premium υλικά και προχωρημένες ιδέες όπως η μους τόνου ή η tempura γαρίδας με φύλλα κανταϊφιού, όλα ενσωματωμένα σε rolls που εντάσσονται ιδανικά στον άξονα του casual εξωτισμού, που προσφέρει στο σύνολό του αυτός ο γλυκύτατος ασιατικός θύλακας της Δροσιάς.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων