Νέα

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020 από το αθηνόραμα: Η τελετή απονομής και οι μεγάλοι νικητές

Το «Varoulko Seaside» αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.
Το «Varoulko Seaside» αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2020 από το Αθηνόραμα έγινε την Δευτέρα 13 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου το χειροκρότημα, το χιούμορ και η υψηλή ποιότητα της εθνικής μας γαστρονομίας εκμηδένισαν νοερά τις υποχρεωτικές αποστάσεις και έδωσαν το σύνθημα για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων της χώρας που δημιουργούν ελληνική κουζίνα, κορυφώθηκε την περασμένη Δευτέρα. Το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου διατήρησε την πρωτιά που είχε από την περσινή χρονιά ενώ συνολικά, κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν 57 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, τα οποία συγκέντρωσαν - από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide - βαθμολογία από 14/20 και πάνω. Δείτε εδώ όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν για το 2020.

Ήταν μια τελετή απονομής διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο όπως είναι φυσικό περιόρισε τον αριθμό των προσκεκλημένων στα 120 άτομα – υποδειγματική τήρηση του social distancing στο 800 τετραγωνικών μέτρων Ballroom του Makedonia Palace - και ενώ τα μέτρα προστασίας (εξαερισμός, απουσία art de la table, αντισηπτικά, διαγραμμίσεις κλπ) ήταν δρακόντεια σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς από την είσοδο μέχρι και το δείπνο προς τιμήν των βραβευθέντων.


Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά το Αθηνόραμα είναι ένας πραγματικά σπουδαίος θεσμός. Θέλω να ευχαριστήσω το Αθηνόραμα  για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που δείχνει στη Θεσσαλονίκη, αναγνωρίζοντας την αξία της ως γαστρονομικής πρωτεύουσας και διοργανώνοντας εδώ, κάθε χρόνο αυτή την ξεχωριστή τελετή. Η συμβολή σας είναι πάρα πολύ σημαντική, μας δίνετε ώθηση να αναλάβουμε ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως οι Ημέρες Μακεδονικής Κουζίνας που διοργανώνουμε, αλλά και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη που έχουμε δημιουργήσει,  με στόχο πάντα να προβάλλουμε στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό τα μοναδικά και ποιοτικά προϊόντα μας.»

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ήταν μια πραγματική γιορτή, την οποία το Αθηνόραμα ενέταξε στην πρωτοβουλία του «Restaurants: Back For Good» μια κίνηση που έχει σαν στόχο να ενεργοποιήσει το καταναλωτικό κοινό μέσα από θεσμικές δράσεις και ειδικές ενέργειες για την επανεκκίνηση της εστιατορικής σκηνής της χώρας.

  • O Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, o εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

    O Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, o εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

  • Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

    Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο συνιδιοκτήτης του Αθηνοράματος Διονύσης Κούκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο συνιδιοκτήτης του Αθηνοράματος Διονύσης Κούκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος με την συζυγό του Τάνια Κυρίτση,  ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος με την συζυγό του Γεωργία Τσαλκίδου

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος με την συζυγό του Τάνια Κυρίτση, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος με την συζυγό του Γεωργία Τσαλκίδου

  • Μαριάννα Παπαδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Marketing METRO Cash & Carry, Ελένη Μιχοπούλου, Ιδιοκτήτρα Συνέργια - Nespresso Professional, Μάριος Δαφνομήλης, Εμπορικός Διευθυντής του Αθηνοράματος, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ

    Μαριάννα Παπαδοπούλου, Γενική Διευθύντρια Marketing METRO Cash & Carry, Ελένη Μιχοπούλου, Ιδιοκτήτρα Συνέργια - Nespresso Professional, Μάριος Δαφνομήλης, Εμπορικός Διευθυντής του Αθηνοράματος, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ

  • Η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα, η Maria Goncharova, CEO του «Makedonia Palace» και ο Ηλίας Κοκκοτός, ιδιοκτήτης των «Elounda Hotels & Resorts»

    Η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα, η Maria Goncharova, CEO του «Makedonia Palace» και ο Ηλίας Κοκκοτός, ιδιοκτήτης των «Elounda Hotels & Resorts»

  • Οι άνθρωποι που φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια της απαιτητικής εκδήλωσης: Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef  του «Makedonia Palace», Μυρτώ Απαλοπούλου, Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων Αθηνόραμα, Κρατερός Κατσούλης, master of ceremony, Νίκος Χαραλαμπίδης, F&B Manager του «Makedonia Palace»

    Οι άνθρωποι που φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια της απαιτητικής εκδήλωσης: Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef του «Makedonia Palace», Μυρτώ Απαλοπούλου, Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων Αθηνόραμα, Κρατερός Κατσούλης, master of ceremony, Νίκος Χαραλαμπίδης, F&B Manager του «Makedonia Palace»

  • Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου με τον master of ceremony Κρατερό Κατσούλη

    Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου με τον master of ceremony Κρατερό Κατσούλη

  • Ο master of ceremony Κρατερός Κατσούλης, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γευσιγνώστης του Αθηνοράματος και ο Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης & σεφ του εστιατορίου «Χαρούπι»

    Ο master of ceremony Κρατερός Κατσούλης, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, γευσιγνώστης του Αθηνοράματος και ο Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης & σεφ του εστιατορίου «Χαρούπι»

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ρόδου με βαθμό 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Ευθυμίου, ιδιοκτήτης/σεφ «Παράγκα» (14/20), Σάββας Παπασάββας, ιδιοκτήτης/σεφ «Το λημέρι του ληστή» (14/20), Σταύρος Κουστένης, σεφ «Cesar» (14/20). Βραβεύτηκαν επίσης τα εστιατόρια «Μαυρίκος» (14/20) και «Five Senses» (14,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Λάζαρος Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Ρόδου με βαθμό 14/20 και 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Ευθυμίου, ιδιοκτήτης/σεφ «Παράγκα» (14/20), Σάββας Παπασάββας, ιδιοκτήτης/σεφ «Το λημέρι του ληστή» (14/20), Σταύρος Κουστένης, σεφ «Cesar» (14/20). Βραβεύτηκαν επίσης τα εστιατόρια «Μαυρίκος» (14/20) και «Five Senses» (14,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Λάζαρος Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Κατερίνα Τσοτσκολάουρι, ιδιοκτήτρια/σεφ «Ρόζας» (Σαντορίνη, 14/20), Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» για το «Noa» (14/20), Ντένης Χάλαϊ, συνιδιοκτήτης/σεφ «Ithaka» (Ίος, 14/20) και Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ «Flyaway» (Σαντορίνη, 14/20). Βραβεύτηκαν επίσης «Το Θαλασσάκι» στην Τήνο (14/20) και το «Black Rock» (Σαντορίνη, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Κατερίνα Τσοτσκολάουρι, ιδιοκτήτρια/σεφ «Ρόζας» (Σαντορίνη, 14/20), Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» για το «Noa» (14/20), Ντένης Χάλαϊ, συνιδιοκτήτης/σεφ «Ithaka» (Ίος, 14/20) και Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ «Flyaway» (Σαντορίνη, 14/20). Βραβεύτηκαν επίσης «Το Θαλασσάκι» στην Τήνο (14/20) και το «Black Rock» (Σαντορίνη, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters.

  • Το Makedonia Palace έκανε την βραδιά πραγματικότητα παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες . Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive Chef, που κέρδισε τυς πάντες με το μενού της βραδιάς, η Maria Goncharova, CEO του Makedonia Palace και ο  Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου

    Το Makedonia Palace έκανε την βραδιά πραγματικότητα παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες . Ο Σωτήρης Ευαγγέλου, Executive Chef, που κέρδισε τυς πάντες με το μενού της βραδιάς, η Maria Goncharova, CEO του Makedonia Palace και ο Άλκης Σωτηρίου, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμό 14,5/20  παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μαρίνος Σουράνης, ιδιοκτήτης/σεφ «Μαραθιά» (14,5/20, Τήνος) και Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» για το «Baos» (14,5/20) και το Cabbanes (14,5/20), και τα δύο στη Μύκονο. Μαζί τους ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Κυκλάδων με βαθμό 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μαρίνος Σουράνης, ιδιοκτήτης/σεφ «Μαραθιά» (14,5/20, Τήνος) και Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» για το «Baos» (14,5/20) και το Cabbanes (14,5/20), και τα δύο στη Μύκονο. Μαζί τους ο Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters.

  • Άγγελος Ναουμίδης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ναουμίδης», Ντένης Χάλαϊ, συνιδιοκτήτης/σεφ «Ithaka», Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Θωμάς»

    Άγγελος Ναουμίδης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ναουμίδης», Ντένης Χάλαϊ, συνιδιοκτήτης/σεφ «Ithaka», Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Θωμάς»

  • Η Κρήτη διακρίθηκε και φέτος δυναμικά. Τρεις από τους βραβευθέντες, Αλέξης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης «Pelagos Seaside», Γιώργος Χατζημανωλάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Λεβέντης» και Κατερίνα Ξεκάλου, ιδιοκτήτρια «Avli» με τον Λάζαρο Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

    Η Κρήτη διακρίθηκε και φέτος δυναμικά. Τρεις από τους βραβευθέντες, Αλέξης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης «Pelagos Seaside», Γιώργος Χατζημανωλάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Λεβέντης» και Κατερίνα Ξεκάλου, ιδιοκτήτρια «Avli» με τον Λάζαρο Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

  • Με στόχο να βλέπει πάντα τα προϊόντα που διακινεί να μετουσιώνονται σε εξαίσιες γαστρονομικές δημιουργίες, η Metro Cash & Carry στηρίζει και φέτος υπερήφανα τον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.

    Με στόχο να βλέπει πάντα τα προϊόντα που διακινεί να μετουσιώνονται σε εξαίσιες γαστρονομικές δημιουργίες, η Metro Cash & Carry στηρίζει και φέτος υπερήφανα τον θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Επτανήσων, της Ηπείρου και της Πελοποννήσουμε βαθμό 14 στα 20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιώργος Συμεωνίδης για το «Toula’s» (Κέρκυρα, 14/20), Δημοσθένης Βήχας, διευθυντής «Sesa Boutique Hotel» για το «Sesa» (Πρέβεζα, 14/20), Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ «Pomo d’ Oro» (Κέρκυρα 14/20), Βλάσσης Γκότσης, σεφ «Barbouni» (Πύλος, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια των Επτανήσων, της Ηπείρου και της Πελοποννήσουμε βαθμό 14 στα 20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιώργος Συμεωνίδης για το «Toula’s» (Κέρκυρα, 14/20), Δημοσθένης Βήχας, διευθυντής «Sesa Boutique Hotel» για το «Sesa» (Πρέβεζα, 14/20), Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ «Pomo d’ Oro» (Κέρκυρα 14/20), Βλάσσης Γκότσης, σεφ «Barbouni» (Πύλος, 14/20). Τα βραβεία απένειμε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo.

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος Άννη Ηλιοπούλου, ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Στέφανος Λαφάρας, ιδιοκτήτης/ σεφ «Χάραμα» (Αρκοχώρι Νάουσας), Άγγελος Ναουμίδης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ναουμίδης» (Άγιος Παντελεήμονας), Ιλιάννα Κοντοσώρου, ιδιοκτήτρια/σεφ «Κοντοσώρος» (Ξινό Νερό), Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Θωμάς» (Σκλήθρο), Λένα Ευαγγέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων «Έξι Κλειδιά» (Πήλιο), Ανδρέας Γάβρης, ιδιοκτήτης/σεφ «Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω» (Λιτόχωρο). Τα βραβεία απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Στέφανος Λαφάρας, ιδιοκτήτης/ σεφ «Χάραμα» (Αρκοχώρι Νάουσας), Άγγελος Ναουμίδης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ναουμίδης» (Άγιος Παντελεήμονας), Ιλιάννα Κοντοσώρου, ιδιοκτήτρια/σεφ «Κοντοσώρος» (Ξινό Νερό), Νίκος Πασπάλης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Θωμάς» (Σκλήθρο), Λένα Ευαγγέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων «Έξι Κλειδιά» (Πήλιο), Ανδρέας Γάβρης, ιδιοκτήτης/σεφ «Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω» (Λιτόχωρο). Τα βραβεία απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

  • H αφιλτράριστη, φρουτώδης, έντονη αρωματικά και με ήπια πικράδα Άλφα Weiss στήριξε το θεσμό και ανέδειξε ένα από τα πιάτα του μενού.

    H αφιλτράριστη, φρουτώδης, έντονη αρωματικά και με ήπια πικράδα Άλφα Weiss στήριξε το θεσμό και ανέδειξε ένα από τα πιάτα του μενού.

  • Η Παναγιώτα Κουφαδάκη (ιδιοκτήτρια/σεφ) βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Μπουκαδούρα» (14/20) στην Χαλκιδική. Το βραβείο απένειμε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Η Παναγιώτα Κουφαδάκη (ιδιοκτήτρια/σεφ) βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Μπουκαδούρα» (14/20) στην Χαλκιδική. Το βραβείο απένειμε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

  • Ο Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» στην Χαλκιδική βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Bubo» (14,5/20). Μαζί του  ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

    Ο Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» στην Χαλκιδική βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Bubo» (14,5/20). Μαζί του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης «Το Μανιτάρι» (14/20), Χρήστος Καλιακάτσος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου «Nikopolis» για το «Dome Real Cuisine» (14/20) και Απόστολος Αλτάνης, executive chef «Hyatt Regency Casino» (14/20). Τα βραβεία απένειμε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης «Το Μανιτάρι» (14/20), Χρήστος Καλιακάτσος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου «Nikopolis» για το «Dome Real Cuisine» (14/20) και Απόστολος Αλτάνης, executive chef «Hyatt Regency Casino» (14/20). Τα βραβεία απένειμε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμό 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Χαρούπι» (14,5/20) και Γιώργος Βασίλογλου, ιδιοκτήτης «Clochard» (14,5/20). Μαζί τους ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με βαθμό 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Χαρούπι» (14,5/20) και Γιώργος Βασίλογλου, ιδιοκτήτης «Clochard» (14,5/20). Μαζί τους ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

  • Έχοντας ως στόχο την εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και την ανάδειξη των αξιοσηµείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήµατος των φρέσκων ελληνικών ψαριών, η ΕΛ.Ο.ΠΥ βρίσκεται δίπλα στους σεφ και στον θεσμό.

    Έχοντας ως στόχο την εδραίωση της ελληνικής ταυτότητας και την ανάδειξη των αξιοσηµείωτων χαρακτηριστικών και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήµατος των φρέσκων ελληνικών ψαριών, η ΕΛ.Ο.ΠΥ βρίσκεται δίπλα στους σεφ και στον θεσμό.

  • Γκίκας Ξενάκης, σεφ του «Aleria», Κρατερός Κατσούλης, master of ceremony και Λευτέρης Λαζάρου, ιδιοκτήτης & σεφ του «Varoulko Seaside»

    Γκίκας Ξενάκης, σεφ του «Aleria», Κρατερός Κατσούλης, master of ceremony και Λευτέρης Λαζάρου, ιδιοκτήτης & σεφ του «Varoulko Seaside»

  • Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ του «La Bouillabaisse» (bluegr Hotels & Resorts), Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» (εστιατόριο «Bubo»), Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του «Selene»

    Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ του «La Bouillabaisse» (bluegr Hotels & Resorts), Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» (εστιατόριο «Bubo»), Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του «Selene»

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι Μανώλης Γαρνέλης, σεφ «Βασίλαινας» (14/20), Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens» (14/20) και Μάκης Παναγιωτάτος, Διευθυντής «Ark» (14/20). Βραβεύτηκαν επίσης οι «Μαγικές Κατσαρόλες» (14/20). Τα βραβεία απένειμε ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Αθήνας με βαθμό 14/20 παρέλαβαν οι Μανώλης Γαρνέλης, σεφ «Βασίλαινας» (14/20), Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens» (14/20) και Μάκης Παναγιωτάτος, Διευθυντής «Ark» (14/20). Βραβεύτηκαν επίσης οι «Μαγικές Κατσαρόλες» (14/20). Τα βραβεία απένειμε ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

  • Το S. Pelegrino και το Acqua Panna ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά κάθε γευστικής δημιουργίας και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών στηρίζοντας για μια ακόμη χρονιά τον θεσμό.

    Το S. Pelegrino και το Acqua Panna ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά κάθε γευστικής δημιουργίας και τις ιδιαιτερότητες των κρασιών στηρίζοντας για μια ακόμη χρονιά τον θεσμό.

  • Ο Χρήστος Πλευρίτης, Διευθυντής του «Sani Marina» (εστ.«Τομάτα») με την Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ και τον  Αντώνη Σταυρούλια, διευθυντής εστιατορίων «Costa Navarino» («KOOC Taverna Secrets»)

    Ο Χρήστος Πλευρίτης, Διευθυντής του «Sani Marina» (εστ.«Τομάτα») με την Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ και τον Αντώνη Σταυρούλια, διευθυντής εστιατορίων «Costa Navarino» («KOOC Taverna Secrets»)

  • Περήφανοι χορηγοί των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2020. Λάζαρος Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ,

    Περήφανοι χορηγοί των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2020. Λάζαρος Βογιατζόγλου, Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ, Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ,

  • Η Χριστίνα Λοχ, η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ Μαρία Συλλοπούλου, ο επιχειρηματίας Νίκος Νυφούδης και η δημοσιογράφος του TV 100 Χριστίνα Κανατάκη

    Η Χριστίνα Λοχ, η Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ Μαρία Συλλοπούλου, ο επιχειρηματίας Νίκος Νυφούδης και η δημοσιογράφος του TV 100 Χριστίνα Κανατάκη

  • Τρία διαφορετικά κρασιά του Κτήματος Σκούρας ανέδειξαν σε ιδανική αρμονία τα πιάτα του μενού.

    Τρία διαφορετικά κρασιά του Κτήματος Σκούρας ανέδειξαν σε ιδανική αρμονία τα πιάτα του μενού.

  • Ο  Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (σεφ) βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Sense» (14,5/20). Μαζί του ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκδότης του Αθηνοράματος.

    Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (σεφ) βραβεύτηκε για το εστιατόριο «Sense» (14,5/20). Μαζί του ο Δημήτρης Ηλιόπουλος, εκδότης του Αθηνοράματος.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνικής κουζίνα στη χώρα με βαθμό 15/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης «Selene» (Σαντορίνη, 15/20), Σωτήρης Ευαγγέλου και Άλκης Σωτηρίου, executive chef και Γενικός Διευθυντής, αντίστοιχα, του «Makedonia Palace» για το «Salonica Restaurant» (Θεσσαλονίκη, 15/20), Χρήστος Πλευρίτης, Διευθυντής του «Sani Marina» για την «Τομάτα» (Χαλκιδική, 15/20) και  Γκίκας Ξενάκης, σεφ «Aleria» (Αθήνα, 15/50). Βραβεύτηκαν επίσης το εστιατόριο «Petra Restaurant» (Σαντορίνη, 15/20), καθώς και τα «Tudor Hall» (Αθήνα, 15,50/20) και «Noble» στη Ρόδο (15,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνικής κουζίνα στη χώρα με βαθμό 15/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης «Selene» (Σαντορίνη, 15/20), Σωτήρης Ευαγγέλου και Άλκης Σωτηρίου, executive chef και Γενικός Διευθυντής, αντίστοιχα, του «Makedonia Palace» για το «Salonica Restaurant» (Θεσσαλονίκη, 15/20), Χρήστος Πλευρίτης, Διευθυντής του «Sani Marina» για την «Τομάτα» (Χαλκιδική, 15/20) και Γκίκας Ξενάκης, σεφ «Aleria» (Αθήνα, 15/50). Βραβεύτηκαν επίσης το εστιατόριο «Petra Restaurant» (Σαντορίνη, 15/20), καθώς και τα «Tudor Hall» (Αθήνα, 15,50/20) και «Noble» στη Ρόδο (15,5/20). Τα βραβεία απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

  • Ο πρόεδρος του ΔΣ της Μακεδονία Ενημέρωση Α.Ε. Παναγιώτης Καραμόσχος,  η διευθύντρια σύνταξης του Αθηνοράματος Δέσποινα Ζευκιλή και ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Θεσσαλονίκη Στέφανος Διαμαντόπουλος.

    Ο πρόεδρος του ΔΣ της Μακεδονία Ενημέρωση Α.Ε. Παναγιώτης Καραμόσχος, η διευθύντρια σύνταξης του Αθηνοράματος Δέσποινα Ζευκιλή και ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Θεσσαλονίκη Στέφανος Διαμαντόπουλος.

  • Πέτρος Κοσμαδάκης, σεφ «Ntore», Νικόλας Σταυρακάκης, σεφ «JTree», Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ «Flyaway», Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ «Sense»

    Πέτρος Κοσμαδάκης, σεφ «Ntore», Νικόλας Σταυρακάκης, σεφ «JTree», Στράτος Χαϊταρίδης, σεφ «Flyaway», Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, σεφ «Sense»

  • H πρωτότυπη Μ DRY Mastiha συνόδευσε ιδανικά το επιδόρπιο, ενώ έδωσε το παρών και στα welcome cocktails της βραδιάς μαζί με το εκλεκτό Άδολο Ούζο Πλωμαρίου

    H πρωτότυπη Μ DRY Mastiha συνόδευσε ιδανικά το επιδόρπιο, ενώ έδωσε το παρών και στα welcome cocktails της βραδιάς μαζί με το εκλεκτό Άδολο Ούζο Πλωμαρίου

  • Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens», Απόστολος Αλτάνης, executive chef «Hyatt Regency Casino», Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Χαρούπι»

    Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens», Απόστολος Αλτάνης, executive chef «Hyatt Regency Casino», Μανόλης Παπουτσάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Χαρούπι»

  • Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens», Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters, Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» «Bubo»

    Δημήτρης Δημητριάδης, σεφ «Artisanal Lounge & Gardens», Γρηγόρης Μανωλέλης, Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters, Δημήτρης Παμπόρης, executive chef του «Ekies All Senses Resort» «Bubo»

  • Κώστας Τερτιβανίδης, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Καλιακάτσος, Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Nikopolis», Άλκης Σωτηρίου, Γενικός διευθυντής του «Makedonia Palace».

    Κώστας Τερτιβανίδης, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Καλιακάτσος, Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Nikopolis», Άλκης Σωτηρίου, Γενικός διευθυντής του «Makedonia Palace».

  • Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ «Pomo d’ Oro», Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης «Το Μανιτάρι», Κώστας Γιάντσιος, ιδιοκτήτης «Biscotto», Λένα Ευαγγέλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΚΘΒΕ και του «6 Κλειδιά»

    Αριστοτέλης Μέγκουλας, ιδιοκτήτης/σεφ «Pomo d’ Oro», Γιάννης Ζιάγκας, ιδιοκτήτης «Το Μανιτάρι», Κώστας Γιάντσιος, ιδιοκτήτης «Biscotto», Λένα Ευαγγέλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΚΘΒΕ και του «6 Κλειδιά»

  • Σταύρος Κουστένης, σεφ «Cesar», Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» («Noa» - «Baos - «Cabbanes»), Μαρίνος Σουράνης, ιδιοκτήτης/σεφ «Μαραθιά», Μάκης Παναγιωτάτος, διευθυντής «Ark»

    Σταύρος Κουστένης, σεφ «Cesar», Ρένα Τσεκούρα, διευθύντρια «Myconian Korali» («Noa» - «Baos - «Cabbanes»), Μαρίνος Σουράνης, ιδιοκτήτης/σεφ «Μαραθιά», Μάκης Παναγιωτάτος, διευθυντής «Ark»

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Χρυσόστομος Ορφανουδάκης, ιδιοκτήτης «Χρυσόστομος», Αλέξης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης «Pelagos Seaside», Ονήσιμος Σαριδάκης, ιδιοκτήτης/σεφ  «ΟΝΗCΙΜΟC», Πέτρος Κοσμαδάκης, σεφ «Ntore», Γιώργος Χατζημανωλάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Λεβέντης», Κατερίνα Ξεκάλου, ιδιοκτήτρια «Avli», Ιωσήφ Φραγκιαδάκης, ιδιοκτήτης «Αλέκος». Βραβεύτηκε επίσης το «Ferryman». Τα βραβεία απένειμε η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με 14/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Χρυσόστομος Ορφανουδάκης, ιδιοκτήτης «Χρυσόστομος», Αλέξης Τζωρτζάκης, ιδιοκτήτης «Pelagos Seaside», Ονήσιμος Σαριδάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «ΟΝΗCΙΜΟC», Πέτρος Κοσμαδάκης, σεφ «Ntore», Γιώργος Χατζημανωλάκης, ιδιοκτήτης/σεφ «Ο Λεβέντης», Κατερίνα Ξεκάλου, ιδιοκτήτρια «Avli», Ιωσήφ Φραγκιαδάκης, ιδιοκτήτης «Αλέκος». Βραβεύτηκε επίσης το «Ferryman». Τα βραβεία απένειμε η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ.

  • Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ηλίας Κοκκοτός, ιδιοκτήτης Elounda Hotels and Resorts για το «Old Mill» και το «The Yacht Club», Νικόλας Σταυρακάκης, σεφ «JTree» και Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ «La Bouillabaisse» (bluegr Hotels & Resorts). Τα βραβεία απένειμε η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ.

    Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τα εστιατόρια της Κρήτης με 14,5/20 παρέλαβαν οι (από αριστερά) Ηλίας Κοκκοτός, ιδιοκτήτης Elounda Hotels and Resorts για το «Old Mill» και το «The Yacht Club», Νικόλας Σταυρακάκης, σεφ «JTree» και Γιάννης Μπαξεβάνης, σεφ «La Bouillabaisse» (bluegr Hotels & Resorts). Τα βραβεία απένειμε η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ.

  • Ο Αντώνης Σταυρούλιας, διευθυντής εστιατορίων «Costa Navarino» στην Πελοπόννησο παρέλαβε το βραβείο για το «KOOC Taverna Secrets» (Πύλος, 14,5/20). Μαζί του ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo..

    Ο Αντώνης Σταυρούλιας, διευθυντής εστιατορίων «Costa Navarino» στην Πελοπόννησο παρέλαβε το βραβείο για το «KOOC Taverna Secrets» (Πύλος, 14,5/20). Μαζί του ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo..

  • Το «Varoulko Seaside» αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

    Το «Varoulko Seaside» αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά καλύτερο εστιατόριο με ελληνική κουζίνα στη χώρα με 16/20 (Αθήνα). Το βραβείο στον Λευτέρη Λαζάρου, ιδιοκτήτη και σεφ του εστιατορίου, απένειμε ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

  • Ο Αλέξανδρος Τσελεπίδης, ιδιοκτήτης Εταιρείας Διανομής Κρασιών Κτήμα Σκούρα και ο Γιώργος Βασίλογλου, ιδιοκτήτης «Clochard»

    Ο Αλέξανδρος Τσελεπίδης, ιδιοκτήτης Εταιρείας Διανομής Κρασιών Κτήμα Σκούρα και ο Γιώργος Βασίλογλου, ιδιοκτήτης «Clochard»

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μας έλειψε το εστιατόριο αυτές τις εβδομάδες του lockdown» εκμυστηρεύθηκε από σκηνής ο παρουσιαστής της τελετής Κρατερός Κατσούλης στην έναρξη των βραβεύσεων. «Γιατί το εστιατόριο δεν είναι απλώς ο χώρος που πηγαίνουμε μόνο για να απολαύσουμε φαγητό. Είναι ο χώρος που βρισκόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα για να μοιραστούμε μια ωραία εμπειρία, είναι τα μέρη που μοιραζόμαστε τις προσωπικές μας στιγμές με το ταίρι μας, είναι τα μέρη που γιορτάζουμε κάποιο σημαντικό γεγονός. Το Αθηνόραμα πάντα δίπλα στην ποιοτική γαστρονομία, στηρίζει τους επιχειρηματίες και τους σεφ, στην προσπάθειά τους να ξανακάνουν τα εστιατόρια τους χώρους χαράς και συνεύρεσης, έτσι ώστε το κοινό να μην στερείται τις απολαύσεις που προσφέρει η εστίαση λόγω φόβου, αρκεί φυσικά να τηρεί το πρωτόκολλο».

Σε αυτό το πρωτόκολλο εστίασαν και τα κείμενα που «έντυσαν» τις φετινές απονομές των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. Ένα πρωτόκολλο το οποίο σίγουρα δυσκόλεψε και το κοινό και τους επαγγελματίες , αλλά που προσέφερε – ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες μετά το lockdown – και κάποιες σουρεαλιστικές στιγμές μοιράζοντας γέλιο. Με τον δικό του απολαυστικό τρόπο, ο Κρατερός Κατσούλης έκανε λόγο για παραγγελίες σε παντομίμα για λόγους ασφαλείας, για πελάτες που αναρωτιούνται αν πρέπει να φάνε φορώντας μάσκα, για λεκτικές παρανοήσεις και νέες διαλέκτους, για παρανοήσεις πρωτοκόλλου, αλλά και.. γαστρονομικές ενημερώσεις αλά Σωτήρης Τσιόδρας δίνοντας το μήνυμα πως το χιούμορ είναι βασικό υλικό για επανεκκίνηση, ελπίδα και δύναμη.

Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας έδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Bar & Restaurant Sales Manager Nestle Waters Γρηγόρης Μανωλέλης, ο Area Activation & Events Manager της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Λάζαρος Βογιατζόγλου, η Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ Δήμητρα Δασκαλάκη, η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας ΕΛΟΠΥ Ισμήνη Μπογδάνου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Μετά τις απονομές και το ζεστό χειροκρότημα για τους νικητές, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα εξαιρετικό δείπνο με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, executive chef του Makedonia Palace, με θέμα τη νέα εξελιγμένη ελληνική κουζίνα.

Δείτε εδώ όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.


Χορηγοί Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2020: Acqua Panna - S.Pellegrino, Άλφα Μπίρα, ΕΛΟΠΥ (Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας), METRO Cash & Carry
Υποστηρικτές: Άδολο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, Κτήμα Σκούρας