Δοκιμάσαμε

«Belle Amie»: Πειραιάς αλά γκρεκ

Από -

Εύκολα το κατατάσσεις στα πιο ατμοσφαιρικά μαγαζιά της πόλης. Το υπέροχο κτίριο του «Belle Amie» πάνω στο Πασαλιμάνι έχει υπάρξει κατοικία γιατρών, ξενοδοχείο ναυτικών, αλλά και ουζερί-παλιά δόξα της περιοχής που έχει κάνει θρύλο ο Μπιθικώτσης. Στη νέα του εποχή ως all day bar restaurant έχει μια πολύ γοητευτική ρετρό αύρα, με κεριά λιωμένα στα κολονάτα κηροπήγια, φυτά εσωτερικού χώρου, έντονο σκούρο μάρμαρο, γαλάζιο στα ταβάνια, πατιναρισμένους τοίχους στο χρώμα της σκουριάς και πολλούς μικρούς και μεγάλους πολυελαίους να φωτίζουν γλυκά τη σάλα. Ο πιο μεγάλος, βαρύς και εντυπωσιακός ενώνει τον κάτω με τον επάνω χώρο όπου θα κάτσετε αν έρθετε για το ποτό ή το κοκτέιλ σας.

Τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ο Μάρκο Ρόσι στρίβοντας το τιμόνι στις comfort ελληνικές γεύσεις και αντλώντας έμπνευση από τον τόπο καταγωγής του που δεν είναι η Ιταλία, αλλά οι Κυκλάδες. Τα πιάτα είναι φτιαγμένα ώστε να μπαίνουν στη μέση για να τσιμπολογάει ελεύθερα η παρέα: ντολμαδάκια με ρύζι και τρυφερό ξινούτσικο φύλλο, αφράτη και όσο χρειάζεται λεμονάτη ταραμοσαλάτα με τραγανοτηγανισμένη αθερίνα, εξαιρετικά καπνιστά παντζάρια με καρυδάτη σκορδαλιά.

Το κυκλαδίτικο στοιχείο κάνει την εμφάνισή του στο γιουβετσάκι γαρίδας, που έρχεται μοσχοβολώντας ντομάτα και παλαιωμένο ξινοτύρι Νάξου, στη χειροποίητη πίτα με νόστιμες χοιρινές μπουκιές και Σαν Μιχάλη Σύρου και στο μεζέ-πύραυλος με κοπανιστή από την Τήνο, αποξηραμένα σύκα και πετιμέζι. Οι γεύσεις δεν φοβούνται τις εντάσεις και ζητάνε κάτι γλυκό στο τέλος, όπως το πολύ νόστιμο εκμέκ τσουρέκι με βύσσινο και τον καλοκαβουρδισμένο σιμιγδαλένιο χαλβά με παγωτό βανίλια και γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων