Άφιξη

Αvanti... «Cupola»!

Από -

Μπρουσκέτες και ναπολιτάνικη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά και aperitivi εκπέμπουν ιταλικό σήμα στην οδό Ευφορίωνος στο Παγκράτι.

Φρέσκος ιταλικός αέρας φυσάει εδώ και λίγες ημέρες στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι χάρη στο «Cupola», μια όμορφη, λιτά μοντέρνα τρατορία, που άνοιξε τις πόρτες της στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος (στο χώρο που φιλοξενούσε παλιότερα το «Cucina Povera»). Στην ανοιχτή κουζίνα θα δείτε, εκτός από τον σεφ Stefano Rossi, και τoν φούρνο που ψήνει τις πίτσες, κόκκινες και λευκές, ανάμεσα στις οποίες και βέρες ναπολιτάνικες, Μargheritta και Marinara, με σάλτσα από ντοματίνια San Marzano και mozzarella di bufala.

Ο σεφ προτείνει μοσχαρίσιο καρπάτσιο, ταρτάρ σολομού, pancerotti με μοτσαρέλα και ντομάτα, μπρουσκέτες με χειροποίητη focaccia, φρέσκα ζυμαρικά, οssobucco, ταλιάτες και πολλά ακόμη, ενώ τα ιταλικά κι ελληνικά κρασιά της λίστας έχει επιλέξει ο Γιάννης Μακρής. Όσο για το μπαρ του χώρου, αγαπά το aperitivo και κινείται στο ρυθμό των ελαφρών κοκτέιλ, κάποια από τα οποία με prosecco, τα οποία επιμελείται ο γνωστός bartender Σπύρος Κερκύρας. Το «Cupola» δείχνει να «κυκλώνει» ωραία το θέμα «Ιταλία» και μάλιστα σε πολύ λογικές τιμές, περισσότερα όμως θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων