Δοκιμάσαμε

«Avancai»: Λατινοαμερικάνικες γεύσεις στο Χαλάνδρι

Από -

Ξύλινοι ανεμιστήρες, μεγάλοι αψιδωτοί καθρέφτες, καμπυλωτές καρέκλες με μελένιο ξύλο και ψάθα, κι ανάμεσά τους κέντιες φουντωτές και όμορφα παχύφυτα, ντύνουν με μια ζεστή, colonial αύρα το «Avancai» - τη νέα all day προσθήκη στην πολυσυλλεκτική φαρέτρα του Χαλανδρίου, που με το όνομά της και μόνο (παραφθορά της πόλης Abancay στο Περού), τραβά ευθείες τις αναφορές τόσο προς τις αισθητικές, όσο και προς τις γευστικές αφετηρίες της.

Αργεντινή, Βραζιλία, Περού και Μεξικό κρατούν το πρώτο πλάνο στο μενού που υπογράφει ο Ιωσήφ Συκιανάκης (από το «Barbarossa» της Πάρου, αλλά και το «40» της αθηναϊκής Ριβιέρας), ενώ το παρόν δηλώνουν Ισπανία και Πορτογαλία, φέρνοντας continental άποψη στη γευστική παλέτα: η κινόα με τις πέρλες ροδιού και το άγριο ρύζι, για παράδειγμα, στέκεται πλάι σε μια πληθωρική, πλήρη φρεσκάδας σαλάτα Ceasar’s, την ώρα που σπανιόλικες παέλιες ανταλλάσσουν μυρωδιές με μεξικάνικα φαχίτας κι αργεντίνικα τσιμιτσούρι.

Στα όσα δοκιμάσαμε, μας γέμισε με αγαπησιάρικο comfort το yakisoba noodle bowl, με λαχανικά, γαρίδες, κοτόπουλο, bulldog sauce κι ωραία αρώματα, φχαριστηθήκαμε χαλαρό τσιμπολόγημα με τις τραγανές, ζουμερές και spicy γαρίδες του, με μαγιονέζα σισαμέλαιου και εσκαρόλ, ενώ τα soft tacos carnitas, με μαριναρισμένο χοιρινό και σάλτσα πιπεριάς Arbol, δεν θέλουν παρά λίγη παραπάνω προσοχή στην προετοιμασία του κρέατος, για να γίνουν αμέσως φαβορί σε έναν χώρο που, ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο, φέρει μια γλύκα θερινής ραστώνης.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων