Focus

Αθηναϊκή τροπικάνα σε 4 στάσεις

Από -

Buba Bistrot Exotique

Με τον κρεμαστό του κήπο να αγκαλιάζει όσους από τους τοίχους δεν καταλαμβάνουν συλλεκτικά memorabilia, ταξιδιωτικά σουβενίρ και επιβλητικά collector’s αντικείμενα, το εξωτικό μπιστρό του «Buba» κινείται στον κοσμοπολιτισμό των ατμοσφαιρικών μπιστρό της Ανατολής. Ένα ταξίδι από μόνα τους, τα πιάτα σταχυολογούν τα καλύτερα της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ με ολίγο από Πεκίνο, σε ένα ιδιοσυγκρασιακό πανόραμα που σου σφραγίζει το διαβατήριο με τη νοστιμάδα του.

Δοκιμάστε τα βιετναμέζικα ρολάκια ρυζιού, με πάπια, φρέσκα λαχανικά και sweet chilly, αλλά και τις φτερούγες κοτόπουλου με μαρινάδα από fish sauce.

Dos Hermanos

Το αυθεντικό μεξικάνικο της Αθήνας μάς υποδέχεται όλο το καλοκαίρι στον ολάνθιστο κήπο του, όπου υπό το άγρυπνο βλέμμα της Φρίντα Κάλο και με οδηγό τις αυθεντικές συνταγές του Πιτ Μαραγκού, μια λατινοαμερικανική γειτονιά μάς τυλίγει με το ξεσηκωτικό της τέμπο. Tραγανές tortillas, απολαυστικά nachos και σπεσιαλιτέ, όπως το mole με κοτόπουλο, γεμίζουν το τραπέζι με ατόφιο μεξικάνικο ταμπεραμέντο, όσο η βραβευμένη μπάρα μιξάρει τις καλύτερες margaritas της πόλης.

Δοκιμάστε την ταλιάτα Iberico σε μυστική και μπαχαρένια μεξικάνικη μαρινάδα, αλλά και το πληθωρικό chili con carne.

Andaman

©Leonidas Toumbanos
©Leonidas Toumbanos

Περιστοιχισμένη από τροπικά φυτά, η ταράτσα του ταϊλανδέζικου των Πετραλώνων είναι μια πύλη προς την Άπω Ανατολή, όπου το σκηνικό με χρώματα, μυρωδιές και φώτα, συνδιαλέγεται με το αστικό τοπίο της γειτονιάς, για να συνθέσουν ένα κινηματογραφικό καρέ με ύφος Μπανκόγκ. Πιάτα σαν το Jasmine Thai Royale, με πράσινο κάρι και κοτόπουλο σε γάλα καρύδας, ανεβάζουν τον εξωτισμό, ενώ η ευρηματική μπάρα υπογραμμίζει το tropical αίσθημα.

Δοκιμάστε τα χειροποίητα dumplings με κιμά ζυμωμένο με μπαμπού, τζίντζερ και μανιτάρια, αλλά και τα καπνισμένα φιλετάκια πάπιας με φρέσκα λαχανικά.

banner

Noah

Με το εμβληματικό σιντριβάνι να μας υποδέχεται και το αυθεντικό μποέμικο mood να πάλλεται στον παραδεισένιο κήπο του, το «Noah» συνθέτει για άλλη μια χρονιά σκηνικό βγαλμένο κατευθείαν από τις καλοκαιρινές μας καρτ ποστάλ. Την easy going, εξωτική του ατμόσφαιρα ακολουθεί και το φετινό μενού, με τη σεφ Ελένη Σαράντη να παρασέρνεται από την ατμόσφαιρα του χώρου και να ξεκινά ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου.

Δοκιμάστε το λαβράκι με edamame, σούπα καλαμποκιού και φύκια wakame, αλλά και το καθημερινό brunch με αναζωογονητικά super bowls και χορταστικά αβγομαγειρέματα.