Αφιέρωμα

Athens Open Air: Τα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη

Μικροί θύλακες καλοκαιρινής ραστώνης κι αποδράσεις απ’ τη ζέστη της πόλης, κρυμμένες στις πιο δροσερές αστικές γωνιές, οι αυλές, οι κήποι και τα open air στέκια της Αθήνας γίνονται τα καταφύγια στους δρόμους και τις γειτονιές μας, όταν η θερμοκρασία φορά τα πιο καυτά της. Μπαλκόνια με θέα, βεράντες με πανόραμα, γωνίτσες cosy και ρομαντικές, αλλά και άπλες κοσμικές, με δροσερά κοκτέιλ και beats να ανάβουν το ρυθμό όταν ο ήλιος σβήνει στον ορίζοντα, η καλοκαιρινή Αθήνα είναι ένα τοπίο που μας καλεί σε εξερεύνηση, αποκαλύπτοντας τα πιο όμορφά της μυστικά.

Το πάντα ζωηρό downtown της πόλης, με την Ακρόπολη ως σημείο αναφοράς, αλλά και ίσες δόσεις απ’ τη γραφική σαγήνη της παλιάς Αθήνας και την ιντριγκαδόρικη γοητεία των βιομηχανικών της γειτονιών, είναι μια μαγική εικόνα που μεταμορφώνεται κι αλλάζει διαρκώς, ξεδιπλώνοντας μιαν ανεξάντλητη βεντάλια επιλογών. Την ίδια ώρα, όμως, τα βόρεια προάστια κάνουν ρελάνς με εδραιωμένα meeting points προικισμένα με την έξτρα δροσιά που φέρνει μαζί του το πράσινο τοπίο, ενώ στα νότια, η αθηναϊκή ριβιέρα είναι ένα μενταγιόν προτάσεων, έτοιμων να μας ταξιδέψουν στον θαλασσινό ορίζοντα που επικρατεί στο φόντο.

Κατά μήκος του άξονα αυτού, οι επιλογές είναι αρκετές όχι μονάχα για να καλύψουν όλες τις ορέξεις ανά πάσα στιγμή, αλλά για να γεννήσουν και τις επόμενες: από specialty coffees μέχρι υγεινά σνακ κι από εκεί σε ουζάκι με μεζέ μέχρι γεύσεις λάτιν και ιταλικές κρατούν τις μπαταρίες μας φορτισμένες από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Ύστερα τα βράδια μας δίνουν σκυτάλη σε φρέσκο ψαράκι που μοσχομυρίζει θάλασσα, πιάτα βγαλμένα απ’ τη Μεσόγειο, στιβαρά κρεατοφαγικά κρεσέντο και δημιουργική κουζίνα που ανοίγει νέους ορίζοντες στις ελληνικές γεύσεις, προτού πάρουν σειρά τα περιπετειώδη cocktail bars, οι ναοί της οινογνωσίας και οι δυνατές μπάρες μιας πόλης που, στις αυλές και τους κήπους της, φοράει τα πιο καλοκαιρινά της. Ακολουθήστε μας στα πιο δροσερά στέκια για καλοκαίρι στην πόλη!