Νέα

Ανοίγει στις 3 Μαΐου η εστίαση, διευρύνεται η κυκλοφορία έως τις 11μ.μ. και επιστρέφει ο πολιτισμός

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα στο μήνυμα του Πρωθυπουργού που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, έρχονται νέες άρσεις μέτρων μετά το Πάσχα με στόχο ένα ελεύθερο καλοκαίρι. «Το ασφαλές Πάσχα δεν μπορεί να υπομονεύσει το ελεύθερο καλοκαίρι» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας το πλαίσιο στο οποίο θα αρχίσει να επανέρχεται η κανονικότητα, το οποίο ξεκινά από τις αρχές του Μαΐου και κλιμακώνεται στα μέσα του μήνα.

banner

Παρότι θα κάνουμε Πάσχα στην πόλη, στις 3 Μαΐου επιστρέφει η εστίαση, με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, τις απαραίτητες αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας και υποχρεωτικά self test στους εργαζόμενους, ενώ η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον από τις 11μ.μ..

Στη δεύτερη φάση απελευθέρωσης των μέτρων, θα ανοίξουν όλες οι σχολικές βαθμίδες, με ορόσημο την 10η του μηνός. Τα υποχρεωτικά self test παραμένουν και διευρύνονται σε όλες τις βαθμίδες (μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό), ενώ ισχύουν οι γνωστοί κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

banner

Ημερομηνία σταθμός θα είναι η 15η Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός με τις προδιαγραφές που έχουν ήδη ανακοινωθεί (επισκέπτες εμβολιασμένοι ή με αρνητικό τεστ) και μαζί θα επιτραπούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Τέλος, στην ίδια ημερομηνία θα επιτραπούν ορισμένες πολιτιστικές δραστηριότητες, για τις οποίες (ποιες θα είναι και με ποια μέτρα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν) αναμένονται περαιτέρω διευκρινήσεις.