Check it out

Ανατρεπτικές γεύσεις αλά «Σχίνος»

Από -

Ανανεωμένο επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές το μοντέρνο ελληνικό μπιστρό «Σχίνος» που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό την πορεία του στον γευστικό χάρτη του Περιστερίου.

Ο head chef Μηνάς Ανδρέου και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γρηγοριάδη, συνεχίζουν να βαδίζουν στα χνάρια μιας πρωτότυπης κουζίνας με ελληνικό χρώμα και ανατρεπτική διάθεση, η οποία ενσωματώνει συχνά διεθνείς πινελιές. Μιλάμε για προτάσεις σαν τη ρεγκοσαλάτα του Σχίνου με churros από γίγαντα, τα arancini balls που γεμίζονται με τρία είδη μανιταριών, το καπνιστό σκουμπρί με κρέμα φασολάδας αλλά και ένα αλλιώτικο Pad Thai με τραγανό γαριδάκι Σύμης.

Καθώς η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι πως το φαγητό είναι καλύτερο όταν το μοιράζεσαι, τα πιάτα προορίζονται κυρίως για τη μέση του τραπεζιού, και πλάι τους μπορείτε να βάλετε μια δροσιστική μπίρα Chios (υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη για το μεγάλο νησί του Ανατολικού Αιγαίου και πολλές πρώτες ύλες έρχονται από εκεί) ή κάποιο κρασί του ελληνικού αμπελώνα.

i Μεγάλου Αλεξάνδρου 88, Περιστέρι | 2105742768