Focus

«Ακροβόλι»: Θαλασσινή φρεσκάδα με τη βούλα

Τώρα το καλοκαίρι που οι βόλτες μας στη Βούλα πυκνώνουν, αφήνουμε πίσω μας τη βουή της κεντρικής πλατείας και πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της οδού Ποσειδώνος. Το πολύ κομψό θαλασσινό εστιατόριο αναπνέει σε μια πανέμορφη πέτρινη μονοκατοικία του 1936, αν και φυσικά την τιμητική του αυτήν την εποχή έχει το δροσερό ξύλινο ντεκ με τα τραπέζια, τις αναπαυτικές καρέκλες και την ατμόσφαιρα που έχει κάτι από νησί.

Καταθέτοντας τη δική τους πρόταση για μια μαγειρική της θάλασσας που βασίζεται στην άριστη πρώτη ύλη, ο σεφ και συνιδιοκτήτης Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τον επί χρόνια στενό του συνεργάτη Μιλτιάδη Γιάννου δημιουργούν ένα γευστικό πανόραμα που μοσχοβολά ιώδιο. Από τα κάθε λογής δυσεύρετα όστρακα και αλίπαστα κι ένα από τα κορυφαία ψητά χταπόδια της πόλης, χαράσσουν ξαφνικά πλώρη για μια εξαιρετική και very healthy υπερσαλάτα με κέιλ, τρίχρωμη κινόα, αποξηραμένα βερίκοκα, αβοκάντο και λιναρόσπορο και δεν διστάζουν να περάσουν την ολόφρεσκη τούνα του Ευβοϊκού από το μαγειρικό τους... μικροσκόπιο, για να τη σερβίρουν σε καρπάτσιο με πιπέρι, λάιμ και τσάιβ, ταρτάρ με αγγουράκι τουρσί αλλά και ταλιάτα με χόρτα και ψητά λαχανικά.

Το ψυγείο του μαγαζιού γεμίζει καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια από τη Μάνη και την Άνδρο, κάτι που εγγυάται ότι τα σασίμι και τα νιγκίρι που ετοιμάζει ο ταλαντούχος Παναγιώτης Λιατόπουλος προσφέρουν ατόφια θαλασσινή γεύση και αποτελούν ταυτόχρονα μια ωραία ιδέα σε περίπτωση που προτιμήσουμε να τσιμπολογήσουμε στο μπαρ και να δροσιστούμε με κάποιο κοκτέιλ.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, θα απολαύσουμε τα ωραία τους γλυκά, ποντάροντας στην πανακότα με γλυκό του κουταλιού, στο βουτυράτο κιουνεφέ και στη γοητευτική γκανάς πικρής σοκολάτας με σάλτσα από φρούτα του δάσους. Σημειώστε ότι στο πίσω μέρος του μαγαζιού μάς ­περιμένει εδώ και λίγο καιρό μια μεγάλη και κομψή σάλα, που μπορεί να κλειστεί και ολόκληρη για επαγγελματικές και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων