Check it out

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα «όπως Αμερική» για το φετινό Thanksgiving

Από -

Στο ρυθμό της Ημέρας των Ευχαριστιών μπαίνουν με ειδικά μενού τα εστιατόρια της πόλης στις 22/11.

#1 «Chefi Grill & Yummy Food»

Βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με μπρόκολο, Caesar dressing και προσούτο, γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, σταφίδες και κάσιους, σος κράνμπερι και γλυκοπατάτα αλλά και μηλόπιτα με σος καραμέλας περιλαμβάνει το μενού (€ 30 κατ'άτομο) που θα σερβιριστεί στις 22/11 στο ανανεωμένο εστιατόριο του Χαλανδρίου, το οποίο ανοίγει πλέον και τα μεσημέρια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

#2 «Nice ’n’ Easy»

Είτε στο πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο του Κολωνακίου είτε στην Κηφισιά, το μενού (€ 27 κατ'άτομο) ξεκινά με βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με προσούτο, συνεχίζεται με την πρωταγωνίστρια ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας και γέμιση από κάστανα και κλείνει με μηλόπιτα με παγωτό.

#3 «Βυζαντινό»

Το «Ηilton» μπαίνει στο ρυθμό της γιορτής με έναν πλούσιο μπουφέ (€ 45 κατ'άτομο) που θα γεμίσει μεσημέρι-βράδυ με όλων των ειδών τις «ευχαριστήριες» γεύσεις, από ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα gravy και σάλτσα κράνμπερι, και γλυκοπατάτες με κανέλα και κρούστα marshmallow, μέχρι γλυκιά κολοκυθόπιτα, τσιζκέικ κολοκύθας, μηλόπιτα και άλλα πολλά.

#4 «Premiere»

Στην κορυφή του ξενοδοχείου «Athenaeum InterContinental» το ευχαριστήριο δείπνο (€ 50 κατ'άτομο) φέρνει στο τραπέζι πράσινη σαλάτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και βατόμουρα, ριζότο με κουκουνάρι, σταφίδες και καβούρι, φιλέτο γαλοπούλας ψημένο με μπαχαρικά, πουρέ κολοκύθας με miso και σάλτσα με τρούφα αλλά και μους χαμομήλι με σορμπέ αχλάδι.

#5 «GB Roof Garden»

Happy Thanksgiving Day εύχονται στο αριστοκρατικό εστιατόριο της «Μεγάλης Βρεταννίας», με θέα στην Ακρόπολη κι ένα πλούσιο μενού (€ 70 κατ'άτομο) διά χειρός Αστέριου Κουστούδη που θα σερβίρεται μεσημέρι και βράδυ. Για το κυρίως πιάτο θα επιλέξετε ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή, σάλτσα cranberry και ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου, και μοσχαρίσιο φιλέτο με κρέμα σελινόριζας και καραμελωμένη τερίνα μήλου σε σάλτσα κόκκινου κρασιού.

#6 «Zonars»

Με ένα ειδικό εορταστικό μενού γιορτάζει και φέτος την Ημέρα των Ευχαριστιών το αριστοκρατικό και κοσμοπολίτικο εστιατόριο. Θα δοκιμάσετε σούπα γλυκοκολοκύθας με κρουτόν βουτύρου, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, ψητό φιλέτο στήθος γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελών, bacon και πουρέ γλυκοπατάτας με καρότα, μαρμελάδα cranberry και σος gravy, καθώς και cheesecake κολοκύθας (€ 35 κατ'άτομο).

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Σχετικά Θέματα