Focus

6 νέα στέκια για χαλαρό τρωγοπίνειν

Από -

Ιταλία, Αμερική ή κάτι πιο εξωτικό; Μεζέδες στη μέση ή κρασί με το κατιτίς του; Απ’ όλα έχει ο μπαξές σε αυτά τα καινούργια μαγαζιά, όπου τρώμε και πίνουμε σε περιβάλλον χαλαρό και παρεΐστικο.

banner

«Μονοπάτι» / Νέο Ηράκλειο

Πολλοί και διαφορετικοί μερακλίδικοι μεζέδες, πιάτα ημέρας, σαλάτες και όλων των ειδών οι ποικιλίες, όλα ασφαλώς για τη μέση του τραπεζιού. Το παρεΐστικο όμως μεζεδοπωλείο του Νέου Ηρακλείου φροντίζει εξίσου και για τα συνοδευτικά τους, ήτοι τις μπίρες, τα κρασιά και τα αποστάγματα, που συλλέγει με προσοχή από διάφορες μεριές της Ελλάδας.

«Vibo» / Γλυφάδα

Το μικρό γυάλινο wine bistro έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην Γρηγορίου Λαμπράκη, με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε γιοτ. Τα τραπέζια αλλάζουν διάθεση μέσα στη μέρα, ξεκινώντας με καφέ και πρωινό και συνεχίζοντας με καλοδιαλεγμένες ετικέτες κρασιού, αλλά και γεύσεις σαν την μπρουσκέτα με ribeye steak και το sushi ντολμαδάκι με κρέμα από αμπελόφυλλα.

banner

«TGI Fridays» / Σύνταγμα

Έλειπε η διάσημη παρασκευιάτικη ανεμελιά από την καρδιά της πόλης, γι’αυτό και χαιρόμαστε για το νέο μέλος της αγαπημένης casual αμερικάνικης αλυσίδας στην Καπνικαρέα. Όλα τα signature πιάτα, ανανεωμένες healthy γεύσεις, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, αλλά και ολοκαίνουργιο brunch που μας βάζει σε γευστικούς πειρασμούς από νωρίς.

«Dumb Waiter» / Άνω Γλυφάδα

Τα διαφορετικά δωμάτια αυτού του πρωτότυπου all-day μαγαζιού «αφηγούνται» την ιστορία του Βραζιλιάνου Paolo και της Αγγλίδας Ντορίνα, ενώ τις comfort γεύσεις με ένα touch εξωτισμού προτείνει ο Σταμάτης Τσίλιας και τα ανάλογα κοκτέιλ ο Άρης Χατζηαντωνίου. Αν έχετε πιτσιρίκια σημειώστε πως υπάρχει δωμάτιο με δημιουργική απασχόληση αλλά και μενού ειδικά για αυτά.

«Tarantella» / Περιστέρι

«Viva Italia» φωνάζει ο νέος κάτοικος στην καυτή πιάτσα της Βεάκη. Η δράση στο μαξιμαλιστικό και θεατράλε ντεκόρ που έπλασε ο μετρ του είδους Άλεξ Πετράκης ξεκινά από νωρίς με ιταλιάνικο brunch, κάνοντας στη συνέχεια χώρο για pasta, pizza και άλλα κλασικά στο μενού που επιμελείται ο Γιάννης Στανίτσας, αλλά και για τα ταιριαστά κοκτέιλ του Βαγγέλη Γρηγορόπουλου.

«Tokyo Joe» / Κολωνάκι

Ακόμα μία έδρα για τη νεανική και προσιτή γιαπωνέζικη αλυσίδα που ξεκίνησε από τα νότια της πόλης και όλο και εξαπλώνεται εντός και εκτός Αθηνών. Μεγάλη ποικιλία σε sushi, ταρτάρ, σεβίτσε, σούπες, noodles και κάποια κύρια πιάτα, τα οποία θα δοκιμάσετε στα τραπέζια που βγάζει στο πεζοδρόμιο της Πλουτάρχου.


Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων