Γειτονιά

6 εστιατόρια για νόστιμες στάσεις στου Ψυρρή

Από -

Ταβέρνες με ιστορία, burgers με τσαγανό, pizza με κοσμοπολιτισμό και στέκια με νοστιμιά που εκτείνεται κι εκτός του μενού· έξι spots χαρτογραφούν τη γεύση μιας πιάτσας που, παρά την ξενοδοχοποίησή της, διατηρεί ζωηρό και ανένταχτο το ταμπεραμέντο της.

Po’ Boys

Ξεκίνησε ως food truck κι αυτή την αύρα κρατάει ακόμη στο στήσιμο της ανοιχτής κουζίνας του, απ’ την οποία βγαίνουν λαχταριστά slow cooked χοιρινά παϊδάκια, briskets και pork bellies που, μαζί με τα smashed burgers του, αποτελούν τον σκληρό πυρήνα μιας γεύσης βγαλμένης κατευθείαν απ’ τα BBQ του αμερικάνικου Νότου.

Zampano

Στέκι με όνομα εμπνευσμένο από ταινία του Φελίνι (συγκεκριμένα το «La Strada»), δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο εκλεκτικιστικό απ’ το «Zampano». Αποτελεί γευστική έκφραση του αδελφού hostel «City Circus», κρατά όμως δική του ταυτότητα, την οποία εκφράζει όχι μόνο στην κομψή ελληνική κουζίνα, αλλά και στην προσεγμένη κάβα του.

banner

Crust

Με νεοϋορκέζικο αέρα στα αφράτα slices και αφοσίωση στα καλά υλικά για τα πληθωρικά toppings του, το «Crust» έγινε το αντίδοτο στις λιγούρες των early adopters της Πρωτογένους κι εδραιώθηκε ως streetfood φάρος της γειτονιάς, με το δρομάκι του να μεταλλάσσεται σε post-hipster σταθερά, όπου το alternative παρτάρει με τη μεϊνστριμιά.

Monster Burgers & Beers

Premium υλικά και περιπετειώδη διάθεση βάζει ανάμεσα στα ψωμάκια του ο δεύτερος πόλος street καλοφαγίας στην Πρωτογένους. Έχτισε στρατιά φανατικών χάρη σε πληθωρικά burgers από εκλεκτά κρέατα και vegan εναλλακτικές, αλλά και σε μια από τις πιο ενημερωμένες κολεξιόν μπίρας (με κάμποσες αποκλειστικότητες) στην Αθήνα.

Νικήτας

Καθημερινό ραντεβού των ορκισμένων θαμώνων και σημείο αναφοράς της γειτονιάς πολύ πριν εκείνη γίνει trendy στα ‘00s, ο «Νικήτας» είναι μια χωροχρονική σταθερά που ξανανεβαίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ τα πιάτα-αστέρια του, όπως το –καλύτερο του κέντρου– κοντοσούβλι, παραμένουν αναλλοίωτα αυθεντικά.

Το Λοκάλι

© Λεωνίδας Τούμπανος
© Λεωνίδας Τούμπανος

Με την πλατεία του παλιού Cine Ψυρρή για αυλή και μια αίσθηση σοφιστικέ χαλαρότητας, το «Λοκάλι» έχει μαρκαριστεί ως το πιο hot στέκι της γειτονιάς τα τελευταία χρόνια, μιξάροντας μοντερνισμό και παράδοση, σε ένα κόνσεπτ νεοταβέρνας με νεύρο. Φέτος, τις γεύσεις ανεβάζει ακόμη περισσότερο ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων