Θέμα

5 νέες επιλογές για γλυκατζήδες

Από -

Ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουμε περάσει στιγμές γλυκιάς αδυναμίας, όταν αποζητάμε διακαώς ένα ωραίο γλυκό για να μας φτιάξει τη διάθεση. Πολλές φορές αρκεί ένα καλό επιδόρπιο σε κάποιο εστιατόριο για να σώσει τις εντυπώσεις ύστερα από ένα μέτριο γεύμα, την ίδια στιγμή που η ζαχαροπλαστική σκηνή της Αθήνας ανανεώνεται και ακολουθεί τις επιταγές της εποχής.

Αυτό μπορεί να σημαίνει από τη μία περισσότερα «άγλυκα» γλυκά, δηλαδή πιο ελαφριά και μακριά από τη λογική της κλασικής πάστας, και από την άλλη το επαναλανσάρισμα κλασικών επιδορπίων με σεβασμό στην αυθεντική τους εκδοχή, χωρίς να λείπουν και οι περιπτώσεις των γλυκών πειρασμών με επώνυμη υπογραφή. Στις παρακάτω νέες προτάσεις, που έχουν ριχτεί εδώ και λίγο καιρό στη γλυκιά αρένα της πόλης, θα βρείτε ιδέες για κάθε γούστο τις οποίες μπορείτε είτε να προμηθευτείτε για το σπίτι είτε να τις απολαύσετε επιτόπου. Μήπως τελικά η γλυκιά έξοδος γίνεται τάση;

#1 «Ζουμπουρλού»

Το ολοκαίνουργιο μέλος της γευστικής οικογένειας του ομίλου Καστελόριζο συστήνεται ως «κομφεταρία & πιτασερί», κάτι που σημαίνει ότι ο όμορφος και ζεστός χώρος στην Πλατεία Ηρώων παίζει σε διπλό ταμπλό: από τη μία είναι τα μοντέρνα (σφαίρα σοκολάτας, προφιτερόλ Bueno, μπανόφι στο ποτήρι) και κλασικά γλυκά με πολίτικο αέρα που δημιουργεί ο Τάσος Ζησόπουλος, ενώ από την άλλη οι χειροποίητες παραδοσιακές πίτες που ψήνονται επιτόπου καθημερινά. Δεν λείπουν τα ελληνικής έμπνευσης κοκτέιλ.

iΑισχύλου 4, Ψυρρή, 2103314854

#2 «Tarte Tatin»

Το γεγονός ότι παίρνει το όνομά του από τη διάσημη γαλλική τάρτα με αχλάδια, που αποτελεί και σπεσιαλιτέ του, μαρτυρά την ιδιαίτερη αγάπη αυτού του all day στεκιού της Νέας Φιλαδέλφειας για τις γλυκές αμαρτίες. Οι σεφ Νικόλας Νικολακόπουλος και Ζήσης Γκούντας ανοίγονται και σε αλμυρές γεύσεις, πάντα με γαλλικό πρόσημο, ενώ πολλές από τις προτάσεις τους μπορείτε να τις προμηθευτείτε και για το σπίτι.

iΛεωφ. Δεκελείας 118, Νέα Φιλαδέλφεια, 2102526810

#3 «Sweet Spot»

Η γλυκιά ιστορία του ξεκίνησε το 2011 στη Νέα Φιλοθέη και συνεχίζει εδώ και λίγο καιρό να γράφεται στο Νέο Ψυχικό, με πολύχρωμα cupcakes, muffins, layer cakes, μπισκότα με ζαχαρόπαστα και όχι μόνο. Ο νέος χώρος συνδυάζει ένα πλήρες και σύγχρονο εργαστήριο με ένα κομψό κατάστημα λιανικής και μια μοντέρνα αίθουσα με all day χαρακτήρα, όπου τα γλυκά αλ αμερικέν συγκατοικούν με αλμυρές προτάσεις όπως σάντουιτς, wraps, σαλάτες κ.ά.

iΑδριανείου 46 και Σικελιανού, Νέο Ψυχικό, 2106990590

#4 «Feyrouz»

Εδώ και περίπου μία πενταετία χτυπάμε σταθερά κάρτα για άψογο λαχματζούν, ωραίο πεϊνιρλί και άλλες νόστιμες ιστορίες γραμμένες στο ζυμάρι – όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι εσείς, μια και φέρατε με την ψήφο σας το «Feyrouz» ανάμεσα στα καλύτερα streetfood στέκια της Αθήνας. ­Πιθανολογούμε ότι θα αγαπήσετε εξίσου τη γλυκιά πρόταση της οικογένειας των «Feyrouz», που αφίχθη στο γνώριμο σοκάκι της Καρόρη κατά τα τέλη Αυγούστου. Έδρα της ένα διατηρητέο κτίριο με μεγάλες τζαμαρίες, που λούζεται στο φως, και στη βιτρίνα κανταΐφι, καζάν ντιπί και άλλοι γλυκοί πειρασμοί της Ανατολής.

iΚαρόρη 23 και Αγάθωνος, κέντρο, 2130318060

#5 «Umami Lab»

Μας προϊδέαζε όλο το καλοκαίρι με αναρτήσεις στα social media o Διονύσης Αλέρτας ότι κάτι καινούργιο κι εντυπωσιακό έχει στα σκαριά και να που ήρθε η στιγμή για τα αποκαλυπτήρια του όμορφου all day café-bar-bistrot του στα βόρεια προάστια. Βασικός πόλος έλξης είναι τα γλυκά και τα αρτοποιήματα του ταλαντούχου pastry chef, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, ενώ το παζλ συμπληρώνουν τα αλμυρά εδέσματα που επιμελείται ο Νίκος Καραθάνος και τα κοκτέιλ που υπογράφει ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, σε μια πρόταση για κάθε διάθεση.

iΕλ. Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία, 2108073967

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων