Νέα

2 γευστικές εκπλήξεις στην Οία

Χρυσοί Σκούφοι News & Tips powered by Barilla

Από -

Η Σαντορίνη δεν παύει να μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτά είναι δύο από τα εστιατόρια της Οίας που δοκιμάσαμε φέτος και μας κέρδισαν.

«Κόκκινο Ποδήλατο»

Το «Κόκκινο Ποδήλατο» είναι στην καλύτερη θέση της καλντέρας. Μικρό, στιλάτο, ρομαντικό με χαρακτήρα σε προετοιμάζει για την κουζίνα εμπειρία που ακολουθεί. Ο Φάνης Μαικάντης έχει ετοιμάσει ένα προχωρημένο μενού, δημιουργώντας ντουέτα ανάμεσα σε πιάτα και σε βραβευμένες ετικέτες ελληνικών λαδιών. Ένα από τα καλύτερα ζευγάρια είναι το καπνιστό χέλι με σταμναγκάθι, κρέμα αυγολέμονο και λάδι ophacium. Εξίσου ενδιαφέρον είναι το πάντρεμα της φραγκόκοτας με το αρωματικό pamaco και το αρνί με το εξαιρετικό λάδι el-won blend. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δυο τρεις σταγόνες λαδιού σε όλες τις περιπτώσεις προστίθενται στο τέλος, όταν το πιάτο έρθει στο τραπέζι και αμέσως αλλάζει γίνεται πιο ολοκληρωμένο.

«Black Rock, Secret suites & Spa»

Ένα από τα εστιατόρια που ξεχωρίζει στην Οία για την ραφιναρισμένη ελληνική κουζίνα είναι το «Black Rock». Το μενού, το οποίο επιμελείται ο σεφ Σήφης Μανουσέλης με την υποστήριξη του Στέλιου Παπανικολάου, κρύβει πολλές γευστικές εκπλήξεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι τα γεμιστά από gel ντομάτας, μους κατσικίσιου τυριού, τουρσί μελιτζάνας, τσιπς μελιτζάνας και ελληνικό ριζότο. Μπορεί στην εικόνα το συγκεκριμένο πιάτο να μην παραπέμπει στα κλασικά γεμιστά, μόλις όμως το δοκιμάσεις σου έρχονται αμέσως οι γευστικές μνήμες από το ταψί που έβγαινε στο σπίτι. Τέτοια πιάτα υπάρχουν και άλλα, βλέπε στιφάδο λαβράκι και μπακλαβάς.

Barilla Masters of Pasta

Σχετικά Θέματα

Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens

09/09/2019

Back to Athens σε βραβευμένα roof gardens

Χρυσοσκουφάτες εμπειρίες για να ξορκίσετε τα September blues απολαμβάνοντας θέα και γαστρονομία σε ιδανική αρμονία.

Η Ζάκυνθος σε νέα γαστρονομική εποχή

05/08/2019

Η Ζάκυνθος σε νέα γαστρονομική εποχή

Πολύ αναβαθμισμένο βρήκαμε φέτος το κλασικό νησί του Ιονίου, με γευστικά highlights σε ξενοδοχεία - έκπληξη.

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

29/07/2019

Γκουρμέ φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις

Από σύγχρονη Αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία μέχρι μετακλήσεις διεθνών αστεριών. Οι foodies βάλτε τα στην ατζέντα σας αν βρεθείτε για διακοπές σε Ρόδο, Σαντορίνη ή Χαλκιδική.

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

23/07/2019

Γευστικές εντυπώσεις από τα καλύτερα εστιατόρια της Τήνου

Σε μεγάλη φόρμα βρήκαμε τα βραβευμένα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας του νησιού.

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

21/06/2019

Τα φετινά νέα της γαστρονομικής Σαντορίνης είναι καυτά σαν λάβα

Ήρθε ξανά αυτή η εποχή που οι σεφ παίρνουν κουτάλες και μαρμίτες υπό μάλης και μας στέλνουν γαστρονομικούς χαιρετισμούς από νησιά-ντίβες και ειδυλλιακές ακρογιαλιές. 

3 γευστικά νέα από την Πελοπόννησο

27/05/2019

3 γευστικά νέα από την Πελοπόννησο

Βραβευμένοι σεφ αλλά και νέα hip projects από τη Μεσσηνία ως την Ερμιόνη.

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

08/05/2019

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

Ανανεωμένο υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το ρομαντικό εστιατόριο «Alios Ilios», ενώ και η Νάξος μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της γαστρονομίας.

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της Ρόδου

22/04/2019

Οι γαστρονομικές εκπλήξεις της Ρόδου

Η Ρόδος, ένα από τα νησιά που έχτισαν το τουριστικό προφίλ της καλοκαιρινής Ελλάδας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε φάση επαναπροσδιορισμού της ταξιδιωτικής της ταυτότητας φρεσκάροντας την ξενοδοχειακή αλλά και την εστιατορική της σκηνή.

Φτιάξτο μόνος σου!

08/04/2019

Φτιάξτο μόνος σου!

Οι homemade παρασκευές αρχίζουν ν’ αποτελούν ένα νέο πεδίο προσωπικής έκφρασης σεφ και εστιατόρων και στο φετινό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων είδαμε πολύ ιδιαίτερες εκδοχές τους.

Η ελληνική κουζίνα αγαπά το μεταμοντέρνο

28/03/2019

Η ελληνική κουζίνα αγαπά το μεταμοντέρνο

Ένας από τους βασικούς τρόπους της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας που παρατηρήσαμε και στο φετινό σαφάρι για τους Χρυσούς Σκούφους είναι η μεταμοντέρνα μετάφραση κλασικών ιδεών.

H γαστρονομική έκπληξη της Ίου

04/03/2019

H γαστρονομική έκπληξη της Ίου

Μπορεί η Σαντορίνη να είχε όπως πάντα την τιμητική της στους Χρυσούς Σκούφους 2019, όμως η γαστρονομική επιτροπή χάρηκε ωραία γαστρονομικά επιτεύγματα και σε off Broadway νησιά σαν την Ίο.

Το Χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας

25/02/2019

Το Χρυσοσκουφάτο νησί της Ελλάδας

Με τέσσερις Χρυσούς Σκούφους η Σαντορίνη κρατάει την πρωτοκαθεδρία της στη νησιώτικη Ελλάδα.

Green is the new black

18/02/2019

Green is the new black

Όσο κι αν η δύναμη του κρέατος μοιάζει δεδομένη, είναι σαφές σε όλη την υδρόγειο ότι οι κορυφαίοι σεφ εξερευνούν συστηματικά πλέον και παρουσιάζουν τις γαστρονομικές δυνατότητες του φυτικού βασιλείου.

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

11/02/2019

Σαν τη γαστρονομική Χαλκιδική δεν έχει!

Το πέρασμα της επιτροπής των Χρυσών Σκούφων από τη Χαλκιδική έχει σταθερές αξίες αλλά και γευστικές ανατροπές.

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

04/02/2019

Νέος γαστρονομικός αέρας φύσηξε στην Κέρκυρα

Oι εξαιρετικές γευστικές φάσεις από το club των Χρυσών Σκούφων δεν θα μπορούσαν να μην ξεκινούν από την Κέρκυρα.

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

28/01/2019

Στο Matsuhisa Athens η Ιαπωνία συναντά την Ελλάδα και το Περού!

Το Matsuhisa διατηρεί τις γαστρονομικές του δάφνες, όσον αφορά τη Γιαπωνέζικη κουζίνα και τις εμπλουτίζει με Ελληνικά και Περουβιανά στοιχεία, προσεγγίζοντας με επιτυχία το umami γευστικό αποτέλεσμα.