Θέμα

20 εστιατόρια για budget-friendly εξόδους

Ποπ στέκια σε νυχτερινές πιάτσες, φιλικά «σιγουράκια» σε παλιές γειτονιές, παρεΐστικα ρακάδικα με ζωντανή μουσική, all day νεο-καφενέδες με δυνατό τηγάνι ή παραδοσιακά μαγέρικα που κρατούν ζωντανό το μίτο της αθηναϊκής γευστικής παράδοσης: όποιο κι αν είναι το προφίλ τους, τα αγαπημένα μας low budget εστιατόρια είναι αυτά που αναπτύσσονται κι εξελίσσονται, ψάχνοντας το ύφος τους σε όλα τα μήκη της καλής και οικονομικής κουζίνας, χωρίς να περιορίζουν ούτε τα σύνορα των μαγειρικών τους εμπνεύσεων ούτε φυσικά την ποιότητα των πρώτων υλών τους.

«Καστελόριζο»

Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, φαίνεται να είναι το βασικό κριτήριο όχι μόνο όσων τα εμπιστεύονται για την καθημερινή τους διατροφή αλλά και των ίδιων των low budget restaurateurs που ξεχωρίζουν στην πιάτσα, αφού προσεγγίζουν τη διατροφή των πελατών τους με αγάπη και προσοχή, διαμορφώνοντας μενού πλήρη τόσο σε γεύση όσο και σε θρεπτική αξία.

Πέραν του μενού, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στην εικόνα, με καλαίσθητους χώρους και ρετρό αισθητική να ντύνουν την εμπειρία με την αστική κομψότητα που τόσο φαίνεται να επιζητά η αθηναϊκή καθημερινότητα. Παράλληλα το πακέτο της εμπειρίας επενδύεται και μουσικά, με budget friendly στέκια που ενισχύουν το παρεΐστικο προφίλ των γευστικών τους προτάσεων με live μπάντες, κερδίζοντας όλο και περισσότερους πόντους στις προτιμήσεις των Αθηναίων.

«Mystic Vegan»

Φουλ πακέτο σε λογική τιμή, λοιπόν, είναι το ζητούμενο των εποχών και οι επιχειρηματίες –νέοι στην πλειονότητά τους– έχουν πιάσει το νόημα και ανταποκρίνονται με θέρμη, αντιλαμβανόμενοι αφενός ότι οικονομικό δεν σημαίνει μίζερο και αφετέρου πως το πιο πολύτιμο συστατικό που μπορούν να βάλουν στα πιάτα τους είναι το μεράκι. Και αυτό, έτσι κι αλλιώς, είναι ανεκτίμητο.