Γεωγραφικά μπορεί να βρίσκεται στην Κηφισιά, αισθητικά όμως, άνετα θα μπορούσε να έχει προσγειωθεί από πτήση που ήρθε απ’ το Λονδίνο μέσω Ντουμπάι. Η ντιζαϊνάτη αισθητική του, προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια - από το επιβλητικό greenhouse της κλειστής αυλής, μέχρι τα μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια στο πλάι της φουτουριστικής κάβας, κι από το cozy ημικύκλιο της μπάρας, μέχρι τα μοντερνίστικα καθίσματα που περικυκλώνουν τα μικρότερα τραπέζια στην ευρύχωρη σάλα - εκπέμπει μια ευπρόσδεκτη αίσθηση υπερβολής σε όλα της, έτσι όπως λούζεται στο υπέρυθρο ημίφως και δονείται απ’ τα electro beats του signature κλαμπίστικου vibe των μαγαζιών του Στράτου Δρακούλη.
Ο ίδιος, μισός εστιάτορας - μισός clubber, και ολόκληρος ένας Τζον Γουέην μιας άγριας Δύσης όπου τα ράντσα των αγελαδάρηδων έχουν πλέον αντικατασταθεί από τις πιο exclusive φάρμες premium μόσχων του κόσμου, μοιάζει εδώ να έχει βρει πλέον το χώρο για να απλώσει το καλοφαγικό του όραμα, καλιμπραρισμένο εκ νέου όπως παραδέχεται, χάρη στη συνεργασία του με τον ψημένο entrepreneur της εστίασης, Δήμο Στασινόπουλο. Κι αν το «Drakoulis Dry & Raw» της Κηφισιάς είναι ενδεικτικό, πρόκειται για ένα όραμα όπου το εξαιρετικό κρέας έχει τον πρώτο λόγο, πλαισιωμένο από ένα περιβάλλον που κάνει τους όμορφους ανθρώπους με ακριβά κουρέματα, κομψά φορέματα και καλοπρεσαριρσμένα jeanswear, που γεμίζουν ασφυκτικά το χώρο ένα τυχαίο βράδι καθημερινής, να αισθάνονται δικαιωμένοι που ντύθηκαν για κάτι παραπάνω από μια απλή εστιατορική έξοδο.
Κάτι παραπάνω από μια απλή εστιατορική εμπειρία προσφέρει και το μενού που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Δρακούλης, παρέα με τον σταθερό του συνεργάτη Κώστα Ζαχαρία, που κρατά εδώ το ρόλο του executive chef με τον Αλέξανδρο Σοφιανό στην κουζίνα. Προφανώς, οι εξαιρετικές κοπές που ωριμάζουν στα τεράστια ψυγεία είναι το κλου της υπόθεσης, κι ένα ντελικάτο κομμάτι σαν το hanger steak από αμερικανικό Wagyu σε διασταύρωση με Charolais, του οποίου τη χυμώδη μπουκιά απολαύσαμε, αρκεί για να το αποδείξει. Όμως τα συναρπαστικά ωμά και οι signature κρεατοπαρασκευές, είναι εξίσου δύσκολες να προσπεράσεις: Το ταρτάρ από αυστραλέζικο wagyu, για παράδειγμα, με kimchi, wasabi mayo, σιρόπι σφένδαμου και σχοινόπρασο, είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα που μπορεί να χαρεί κανείς στην Αθήνα, ενώ στα ζεστά, ο γύρος από pata Negra, αφράτος και ζουμερός, έρχεται παρέα με λαχταριστές πιτούλες και κοντιμέντα που δίνουν ντελικάτσα στο σύνολο, μάλλον κερδίζοντας το τίτλο του καλύτερου στη λίστα των ορεκτικών, που περιλαμβάνει κεφτεδάκια από Black Angus και τραγανή πάπια με πορτοκάλι.
Όσο για το φινάλε, τα brownies με καραμελένια ναμελάκα και παγωτό bitter σοκολάτας είναι ένα desert με απολαυστικές υφές, ενώ το XL βάσκικο cheesecake ελπίζουμε να το χαρούμε και στο νέο πόνημα που ετοιμάζει η ομάδα, λίγο πιο χαμηλά στην Λεωφόρο Κηφισίας.
Εμπειρία «Drakoulis» σε τρία βήματα
Οι κοπές
Το εξειδικευμένο προσωπικό μας υποδέχεται και μας ξεναγεί στις σπουδαίες premium κοπές που συγκεντρώνονται στα ψυγεία του «Drakoulis» από τις πιο exclusive φάρμες του κόσμου, για να μας καθοδηγήσει στην ιδανική επιλογή ανάλογα με τα γούστα και τις προτιμήσεις μας.
Τα ωμά
Το καρπάτσιο από αμερικανικό Black Angus έχει την ευτυχία η πλούσια βουτυρένια σάρκα του να σιγοντάρεται ιδανικά από τις σπιρτάδες που φέρνει το μαρινάρισμα με ροζ γκρέιπφρουτ και yuzu ponzu, με την κρέμα από horseradish να δίνει σώμα και τσίμπημα στη μπουκιά.
Τα cocktails
Το ημικυκλικό μπαρ που επιβλέπει τη σάλα και την greenhouse βεράντα του «Drakoulis», εκτός από ωραία stool για φαγητό, προσφέρει και καλοδουλεμένα κλασικά cocktails με ή χωρίς πειράγματα, που σιγοντάρουν τη γευστική εμπειρία, αλαφραίνοντας την κρεατοφαγία με τη σπιρτάδα τους.