Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα

Ντυμένο στα λευκά, με το ξανθό ξύλο να σκορπάει ζεστασιά και τη διακόσμηση να μαρτυρά τη θαλασσινή του κλίσει, το αγαπημένο μας ψαροστέκι στους Αμπελόκηπους επαναφέρει τα ιωδιούχα αρώματα στις συνήθειές μας.

Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα

Τα πρωτοβρόχια μπορεί να απειλούν να μας κλείσουν στο σπίτι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η θάλασσα δεν βρίσκει τον τρόπο να τρυπώσει στη μέρα μας, ιδίως όταν σκορπά τις μυρωδιές της στα όμορφα τραπέζια που στρώνει το «Ψαροχώρι». Ψαροστέκι αγαπημένο στα πέριξ της πλατείας Μαβίλη, έχει καλές άκρες για φρέσκο ψάρι, που καταφτάνει κυρίως από την Κάλυμνο και το Πόρτο Χέλι, για να σερβιριστεί σε πλείστες όσες εκδοχές, με το ψήσιμο στο αλάτι να αποτελεί θεαματική σπεσιαλιτέ, αλλά και μοντέρνες προτάσεις, ωμοφαγικές και μη, να δικαιούνται της δικής τους προσοχής.

Το «Ψαροχώρι» φροντίζει το φθινόπωρό μας να μυρίζει θάλασσα - εικόνα 1

Ο τόνος τατάκι με σουσάμι και σόγια, το σεβίτσε τσιπούρας σε χυμό εσπεριδοειδών και η παραλλαγή τους στην αθηναϊκή σαλάτα είναι μερικά μονάχα από τα σπιρτόζικα πιάτα που θα δοκιμάσετε, μην αμελήσετε όμως να βάλετε στη μέση και το καπνιστό χέλι με τον πουρέ παντζάρι, που φέρνει στο τραπέζι φινέτσα, νοστιμιά και εκλεκτά υλικά, όλα σε μια μπουκιά. Και για το φινάλε, σπιτικό σορμπέ, ένα αλλιώτικο γαλακτομπούρεκο σε στιλ μιλφέιγ, αλλά και θαυμάσιο προφιτερόλ με πεντανόστιμα σουδάκια.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροχώρι

Τσόχα 21, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.