Το νόστιμο fusion του «Okio»

Το καινούργιο εστιατόριο στην Πλάκα παίζει ωραία με την ιδέα του αμαλγάματος Μεσογείου και Ιαπωνίας, σε έξυπνα comfort στιλ.

Το νόστιμο fusion του «Okio»

Φωτεινό, μινιμαλιστικό και όμορφο, το «Okio» ξεκίνησε την πορεία του στη Ναυάρχου Νικόδημου και Νίκης με στόχο να προσελκύσει τους Αθηναίους και τους ξένους επισκέπτες της πόλης που αρέσκονται στο fusion. ένα fusion, όμως, όπου οι αναμείξεις των πιο εξωτικών στοιχείων και οι ασυνήθιστοι συνδυασμοί γίνονται πατώντας, πρώτα απ’ όλα, στη γη και στη νοστιμιά. Με την επιμέλεια του Παναγιώτη Γιακαλή και head chef στην κουζίνα τον Βαγγέλη Δαγδελένη, το «Okio» θέλει να καλλιεργήσει τη νοοτροπία της μοιρασιάς στο τραπέζι, γι’ αυτό τα πιάτα του έχουν ένα ενδιάμεσο μέγεθος ώστε να παραγγέλνουν οι παρέες αρκετά και η γευστική συνάντηση να αποκτά πολυποίκιλα ερεθίσματα.

Έτσι, λοιπόν, το καλαμάρι χαράζεται μπακλαβαδωτά, γεγονός που του εξασφαλίζει τρυφεράδα και αφράτη υφή μετά το ελαφρύ ψήσιμο που του κάνουν, ενώ στη συνέχεια κοντράρεται με μια πυκνή, πολύ γευστική σάλτσα μπουγιαμπέσας, αρωματισμένη με βασιλικό. Τα γιουβαρλάκια, στην πραγματικότητα είναι μαμαδίστικα και ιδιαιτέρως νόστιμα κεφτεδάκια. Τα σερβίρουν με μια κρέμα καρύδας και lemongrass αρωματισμένη με δυόσμο, και στο πλάι τους έχουν ένα προζυμένιο και πολύ αρωματικό πιτάκι. Το αρνάκι, κομμάτια από τη σέλα του εν προκειμένω, γίνεται σουβλάκι μαζί με τόφου για να ελαφρύνει, τυλίγεται με μπόλια και συνδυάζεται με σάλτσα lime, ενώ τα λαχανικά tempura σερβίρονται με μαγιονέζα και σκορδόμελο.

Η άλλη όψη του μενού έχει ωμά και ασυνήθιστους συνδυασμούς. Η πλούσια βουτυράτη σάρκα του σιτεμένου μαγιάτικου αποκτά καλοκαιρινή αύρα με ντρέσινγκ ταμάρινδου και πικάντικο ραπανάκι. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ έρχεται με γραβιέρα και τηγανητά τσιπς πατάτας. Τα παντζάρια μπλέκονται σε μια πολύ δροσερή σαλάτα με νεκταρίνια, άλλα ψητά και άλλα σε ζύμωση με μια πρωτότυπη σάλτσα αμυγδάλου. Τα γλυκά είναι εξίσου ιδιαίτερα: το ιστορικό πορτογαλικό κέικ pao de lo εξελίσσεται σ’ ένα υγρό επιδόρπιο με παιχνιδιάρικες υφές που το αγάπησα, το ψητό ξινόμηλο συνδυάζεται ταιριαστά με καραμέλα και μυρωδάτο μοσχοκάρυδο, ενώ η τάρτα έχει κρέμα καμένου μελιού, σάλτσα bitter σοκολάτας και άφθονη κανέλλα.

Δυνατές στιγμές

Σκουμπρί με σταμναγκάθι

Το νόστιμο fusion του «Okio» - εικόνα 1
© Xristos Drazos

Japan meets Greece... Το ημίπαστο, σχεδόν ωμό, ψάρι μαριναρισμένο σε μια αρωματική άρμη εσπεριδοειδών, τακιμιάζει πολύ ωραία με στακάτο σταμναγκάθι, φουντούκια και μια σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης.

Συκώτι

Το νόστιμο fusion του «Okio» - εικόνα 2
© Xristos Drazos

Ζητήστε το ζουμερό, για να χαρείτε (πέρα από την επιστροφή του συκωτιού στα εστιατόρια) μια δόκιμα φαντεζί σπεσιαλιτέ με πουρέ από χουρμάδες, πραλίνα φουντουκιού, σελινόριζα, και την παιγνιώδη γλύκα φρέσκων σύκων.

Μπάμιες με καλαμπόκι

Το νόστιμο fusion του «Okio» - εικόνα 3
© Xristos Drazos

Ιδού πώς ένα υλικό με λίγους αλλά φανατικούς οπαδούς μπορεί να συναρπάσει με την dry νοστιμάδα του, που κάνει απρόσμενα καλή παρέα με τη γλύκα του καλαμποκιού και τη γήινη φινέτσα μανιταριών shiitake στην umami αγκαλιά ζωμού μπέικον.

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.