Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας!

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας συμμετέχουν στη γαστρονομική γιορτή που οργανώνει το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς με ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση, σπεύσατε...

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας!

Λόγω Covid, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας γίνονται φέτος όψιμα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (έως 15/10), και έχουν ήδη εξελιχθεί σε μια τεράστια γευσιγνωσία, απλωμένη σε όλη τη χώρα. Τηλέφωνα και site πήραν φωτιά στα 81 εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και συμμετέχουν στο event.

Πολλοί ψαγμένοι foodies δεν αρκούνται σε ένα εστιατόριο, αλλά επωφελούνται της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής των ειδικών μενού για να δοκιμάσουν περισσότερα, να εξασκηθούν στη βραβευμένη καλοφαγία και να καλύψουν την ανάγκη για κοινωνικές συνευρέσεις που στερηθήκαμε τόσο καιρό. Στο «CTC», η πλειοψηφία είναι νέα παιδιά στα πρώτα γαστρονομικά τους βήματα. «Τρελαίνονται με την αποδόμηση του καλαμαριού-πέστο “όχι του Λαζάρου, του Τσιοτίνη”, όπως χιουμοριστικά το καταγράφω, και για την εμβληματική μας βελουτέ καλαμπόκι, αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Λένε ότι αυτό το πιάτο είναι ταξίδι», επισημαίνει o Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Στο «Artisanal», ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης υπογραμμίζει την ικανοποίηση του κόσμου για το άκρως προσιτό μενού και συμπληρώνει πως «εκπλήσσονται και ενθουσιάζονται με το μοβ ρύζι, από το χρώμα του παντζαριού, στο nigiri με καπνιστό χέλι Άρτας».

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας! - εικόνα 1
Λευτέρης Λαζάρου

Πολλές κρατήσεις για τον Οκτώβριο καταγράφει ήδη το «Sense» του ξενοδοχείου «Athens Was». «Έρχονται από τα βόρεια προάστια έως τη Γλυφάδα, και το πιάτο που ξεχωρίζουν οι περισσότεροι είναι η φραγκόκοτα με μπάμιες», μου λέει ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Στο «Βαρούλκο» η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. «Αυτή η εκδήλωση ανοίγει στα νέα παιδιά το δρόμο της γαστρονομίας που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να τον περπατήσουν. Ξέρουν ότι, όταν έρθουν στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, θα νιώσουν άνετα γιατί θα υπάρχουν συνομήλικοί τους με παρόμοιες ανησυχίες στα διπλανά τραπέζια», εξηγεί ο Λευτέρης Λαζάρου.

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας! - εικόνα 2
Μαρίνος Σουράνης

Στο «Petra» του ξενοδοχείου «Canaves» στην Οία, η εκδήλωση είναι πολύ δημοφιλής στους κύκλους των επαγγελματιών που δουλεύουν στα εστιατόρια της Σαντορίνης. Ένα από τα πιο κολακευτικά σχόλια για τον σεφ Τάσο Στεφάτο είναι ότι το φαγητό του «θυμίζει μαμαδίστικο, παρά τις εξελιγμένες τεχνικές». «Μας λένε ότι δεν έχουν ξαναδοκιμάσει γεύσεις ψαριών σαν κι αυτές», τονίζει ο Μαρίνος Σουράνης από την τηνιακή «Μαραθιά», «και τους ικανοποιούν πολύ ασυνήθιστοι συνδυασμοί, όπως ο βλάχος με λουκάνικο σαλσίτσι ή τα τραγανιστά τηγανισμένα λέπια που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τρώγονται!». Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε σπεύσατε!

Δείτε τα μενού των εστιατορίων και κάντε την κράτησή σας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

CTC

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.