"Hanoi": "Καλημέρα Βιετνάμ" στη νέα γευστική προσθήκη του κέντρου

Η νέα άφιξη στον πεζόδρομο της Πετράκη έχει άρωμα και όνομα με έμπνευση από τη βιετναμέζικη πρωτεύουσα.

«Hanoi»: «Καλημέρα Βιετνάμ» στη νέα γευστική προσθήκη του κέντρου

Με καταγωγή από το Βιετνάμ αλλά μιλώντας άπταιστα ελληνικά αφού βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες, η ιδιοκτήτρια Νικολέτα Γκουγιέν, προσφέρει στο λιλιπούτειο μαγαζί κλασικές σπεσιαλιτέ μιας ασιατικής κουζίνας γεμάτη αρώματα.

Το σκηνικό απλό: Μια μακρόστενη μπάρα με μεγάλα κωνικά καπέλα non στην τζαμαρία και λεπτομέρεια από μπαμπού στη βάση, μικρά διακοσμητικά κάδρα με παραστάσεις φτιαγμένες από το ίδιο υλικό, ένας μακρύς γωνιακός καναπές στην απέναντι πλευρά, χρώματος σκούρου μπλε, τρία τραπέζια και μια πινακίδα neon με το λογότυπο του μαγαζιού. Η κουζίνα βρίσκεται στο βάθος, επιτρέποντας τις κλεφτές ματιές στους Βιετναμέζους μαγείρους που είναι υπ’ ατμόν φτιάχνοντας με ζέση πιάτα της γενέτειράς τους. Αν το soundtrack είχε λίγο από James Brown και "I feel good", θα περίμενες τον θρυλικό Adrian Cronauer να εμφανιστεί αναφωνώντας το πομπώδες "Καλημέρα Βιετνάμ"! Η περαντζάδα της Πετράκη σε πρώτο πλάνο και τα τραπέζια του μαγαζιού γεμάτα με κόσμο όλων των ηλικιών. Οι Αθηναίοι έχουν αγκαλιάσει τις εθνικές κουζίνες και αυτή είναι μία ακόμα κλασική περίπτωση που το αποδεικνύει.

"Hanoi": "Καλημέρα Βιετνάμ" στη νέα γευστική προσθήκη του κέντρου - εικόνα 1

Το μενού δεν ξεφεύγει από τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κουζίνας που εκπροσωπεί και ο επισκέπτης εδώ δεν θα πρέπει να περιμένει δοκιμή οποιασδήποτε παραλλαγής. Η Νικολέτα ήθελε να δώσει αντιπροσωπευτική εικόνα τυπικών πιάτων με τον κόλιανδρο και τη μέντα να δηλώνουν το "παρών" σχεδόν σε κάθε συνταγή. Τηγανιτά αλλά και φρέσκα ρολά με φύλλα ρυζιού, μαγειρεμένα στον ατμό, ρυζομακάρονα με τόφου, χοιρινό ή πάπια, προτάσεις στο γουόκ, dim sum, bao bans, και το αναμενόμενο "πρέπει" του φθινοπώρου που δεν θα είναι άλλο από τις ζεστές σούπες pho, με μοσχάρι, κοτόπουλο αλλά και στις vegan εκδοχές τους.

"Hanoi": "Καλημέρα Βιετνάμ" στη νέα γευστική προσθήκη του κέντρου - εικόνα 2

Οι προτάσεις, συγκεκριμένες, χωρίς κοσμητικά επίθετα, με τα υλικά να είναι ξεκάθαρα. Τα τηγανιτά ρολά αλλά και τα ατμού καταφθάνουν ζεστά και τραγανά, συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας, διακοσμημένα με λεπτές ζουλιέν καρότου, πίκλας ρέβας, λίγο iceberg και κόλιανδρο να τα συνοδεύει. Ο τελευταίος μάλιστα είναι ένα μεγάλο ατού, χρησιμοποιείται σε σοφές ποσότητες, συμπληρώνοντας με τη δροσιά του κάθε μπουκιά. Τα φρέσκα ρολά με ψητό λεπτοκομμένο μαριναρισμένο σε μπαχαρικά χοιρινό, ομελέτα και γαρίδες, δένουν ωραία με τη σάλτσα φιστικιού που το συνοδεύει ενώ από τα pho, ξεχωρίζει η επιλογή με το μοσχάρι, ελαφριά, με συμπυκνωμένη γεύση από τον μοσχαρίσιο ζωμό που οι ίδιοι ετοιμάζουν, φύτρες φασολιού, noodles, φρέσκο κρεμμύδι και -τι άλλο;- κόλιανδρο. Όλα αυτά, με ένα ποτήρι παγωμένη βιετναμέζικη μπύρα για να ολοκληρώσετε την εμπειρία. An ngon! (καλή όρεξη).

Από την Ελευθερία Βασιλειάδη

Περισσότερες πληροφορίες

Hanoi

Πετράκη 12, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.