Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση

Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει καινούργιους στόχους, μεταξύ αυτών και το να δοκιμάσουμε τα ολόφρεσκα καλοφαγικά σποτ της Αθήνας.

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση

Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει καινούργιους στόχους σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ αυτών και το να δοκιμάσουμε όλα εκείνα τα ολόφρεσκα καλοφαγικά σποτ που βλέπαμε να ξεφυτρώνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Αθήνα.

East Coast

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 1

Το όνομα παραπέμπει στις εξωτικές ακτές των surfers, η έδρα του όμως είναι στην καρδιά του Πειραιά. Καφές από την αθηναϊκή microroastery Area 51, all-day brunch, κοκτέιλ και bar pizza συνδυάζονται με concept shopping. Το brand της ομάδας, KVD2137, έχει workshop δίπλα στην μπάρα, και η στάμπα του μαρκάρει αξεσουάρ και είδη ένδυσης, με υφάσματα από 100% οργανικό βαμβάκι και χρώματα με βάση το νερό.

Hanoi

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 2

Την αυθεντική γεύση του Βιετνάμ έχει φέρει στο κέντρο της Αθήνας το «Hanoi», που βρήκε τη θέση του στην οδό Πετράκη. Ένας απλός χώρος με λίγα τραπέζια αφήνει τη νοστιμιά μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες της Ασίας να πάρει το λόγο. Οι σούπες Pho αναμένεται να γίνουν φθινοπωρινό σουξέ, ο vegan πλούτος συστήνεται μέσα από salad bowls γεμάτα εξωτικά φρούτα, τόφου και ξηρούς καρπούς, ενώ bao buns και dumplings ευνοούν το τσιμπολόγημα συνοδεία της βιετναμέζικης μπύρας.

Okio

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 3
© Xristos Drazos

Στέκι στο κέντρο έχει βρει ο Παναγιώτης Γιακαλής, γνωστός μας από τις εξαιρετικές δουλειές του στα νότια («The Margi Hotel», «Akti»). Το «Okio» εμφανίστηκε στον παλιό χώρο του «Mr. Pug» του Γιώργου Βενιέρη, πιάνει το ασιατικό νήμα και το συνδέει με τη Μεσόγειο, σε ένα Asian-Med fusion μενού. Με head chef τον νεαρό Βαγγέλη Δαγδελένη, το μοσχαρίσιο συκώτι συνοδεύεται από χουρμά με πραλίνα φουντουκιού, χαμομήλι και φρέσκα σύκα, οι μπάμιες κάνουν παρέα με μανιτάρια shiitake και καψαλισμένο καλαμπόκι σε ζωμό μπέικον, και το καλαμάρι ξαπλώνει σε σάλτσα μπουγιαμπέσας με βασιλικό.

Carnivorus

Βιετναμέζικο ή fusion; 4 νέα εστιατόρια για κάθε διάθεση - εικόνα 4

Την ελληνική πρώτη ύλη φέρνει στο προσκήνιο το νέο πρότζεκτ του Ανδρέα Άγριου («Meatropoleos 3»), ένα κρεατοφαγικό σποτ στη Νέα Ιωνία, που παραπέμπει σε upgraded εκδοχή χασάπικου, με το λευκό πλακάκι να αντανακλά την αρχοντιά του παλιού μωσαϊκού. Στο μαζεμένο κατάλογο, βουβαλίσιες μπριζόλες ψήνονται στην εντέλεια και καλαμάκια κοτόπουλου, χοιρινού, ή λαχανικών τυλίγονται σε αφράτες πίτες, με ψητές γλυκοπατάτες, μανιτάρια με πετιμέζι ή ψητά σπαράγγια.

Περισσότερες πληροφορίες

Okio Restaurant

Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Hanoi

Πετράκη 12, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

East Coast

Παλαιολόγου 9, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.