Το «Σερσέ λα Φαμ» είναι ένα conceptual καφενείο με αέρα παλιάς καλής Αθήνας

Το ευρηματικό και φιλόξενο μοντέρνο καφενείο μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι στη γνωστή γωνία της Μητροπόλεως, με τραπεζάκια έξω, στον πεζόδρομο.  

Το «Σερσέ λα Φαμ» είναι ένα conceptual καφενείο με αέρα παλιάς καλής Αθήνας

Το ευρηματικό και φιλόξενο μοντέρνο καφενείο, που έδωσε νέο νόημα στην αγαπημένη ελληνική γευστική παράδοση, μας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι στη γνωστή γωνία της Μητροπόλεως, με τραπεζάκια έξω, στον πεζόδρομο. Από τη γοητευτική vintage σάλα με το υπέροχο μωσαϊκό βγαίνει από το πρωί ελληνικός στη χόβολη με ροδόνερο και λουκουμάκι, αλλά και εσπρέσο από τη Νικαράγουα, τη Γουατεμάλα και τη Βραζιλία. Το μενού, σε επιμέλεια του ταλαντούχου executive chef Γιάννη Μαρκουλή και εκτέλεση του σεφ Κωνσταντίνου Τζουβάρα, που επιδεικνύει καθημερινά τις ικανότητές του, υμνεί τη φιλοσοφία του καφενείου με σύγχρονο πνεύμα και μικρά πιατάκια που σε καλούν να δοκιμάσεις πολλά και διαφορετικά, αλλά και να επαναλάβεις τα αγαπημένα σου!

Το «Σερσέ λα Φαμ» είναι ένα conceptual καφενείο με αέρα παλιάς καλής Αθήνας - εικόνα 1

Δίνοντας έμφαση στην πρώτη ύλη και την εντοπιότητα των συνταγών, παρουσιάζει μια ελληνική κουζίνα με ειλικρίνεια και άποψη. Πιάτα αναφοράς τα ντολμαδάκια με γιαούρτι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού και δυόσμο, η σιγομαγειρεμένη πανσέτα με γίγαντες φούρνου από την Καστοριά, η λεμονάτη ρεβιθάδα με ρεβίθια Λάρισας και καλαμάρι Αιγαίου σε σάλτσα από το μελάνι του και ταραμά, το κριθαράκι με μανιτάρια Εύβοιας, κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου και ελληνική τρούφα από την Καβάλα. Νοσταλγικό γλυκό φινάλε με το περίφημο κωκ Σερσέ λα Φαμ ή το μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς.

Το «Σερσέ λα Φαμ» είναι ένα conceptual καφενείο με αέρα παλιάς καλής Αθήνας - εικόνα 2

Η εμπειρία Σερσέ λα Φαμ συνεχίζεται και στο ποτήρι, με κρασιά απ’ όλη την Ελλάδα, ούζο, βιολογικό τσίπουρο, τσικουδιά, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες, αλλά και αναψυκτικά από την Ικαρία, ελληνική Pure Cola, χυμούς και βότανα.

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.