«Cupola»: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από μια βόλτα στην Αθήνα μοιάζει ίσως από τις καλύτερες ιδέες που θα στείλει κάθε λάτρη της ιταλικής κουζίνας στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος

«Cupola»: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από μια βόλτα στην Αθήνα μοιάζει ίσως από τις καλύτερες ιδέες που θα στείλει κάθε λάτρη της ιταλικής κουζίνας στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, στο Παγκράτι. Με εμμονή στις πολύ ποιοτικές πρώτες ύλες, οι οποίες μαγειρεύονται με παραδοσιακό τρόπο, τραπέζια στον πεζόδρομο και μια όμορφη και cosy ατμόσφαιρα, το «Cupola» επιστρέφει με ανανεωμένη δυναμική μετά το άνοιγμα των χώρων εστίασης. Στη δημοφιλή τρατορία, ξεκινάς από νωρίς με ένα κλασικό aperitivo και μόλις μπεις στο κλίμα, οι επιλογές είναι δελεαστικές για κάθε ουρανίσκο. Φυσικά δεν φεύγουμε αν δεν απολαύσουμε pizza Napoletana που ψήνεται σε παραδοσιακό χτιστό φούρνο.

«Cupola»: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης - εικόνα 1

Το ανανεωμένο μενού συνδυάζει παλιά αγαπημένα πιάτα και νέες προσθήκες από τον Γιάννη Μαρκαδάκη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της κουζίνας, με φρέσκες προτάσεις από διάφορες γωνιές της Ιταλίας. Δοκιμάζουμε, μεταξύ άλλων, διαφορετική γκασπάτσο (με ντομάτες San Marzano, αγγούρι, peperoncino, καρπούζι, ροζ γκρέιπφρουτ και αφρό μοτσαρέλας), χτένι γκρατινέ σε κρούστα μυρωδικών, pancetta affumicata και σάλτσα μανταρίνι και, φυσικά, risotto nero σουπιάς με το μελάνι της, πορτοκάλι και μάραθο. Μην παραλείψετε ένα από τα must try του ανανεωμένου μενού, που είναι τα χειροποίητα νιόκι πατάτας με αγκινάρα Romana, σπανάκι και κρέμα μασκαρπόνε ή με κρέμα gorgonzola dolce, βανίλια και φουντούκια. Στο «Cupola», όπως πάντα, υπάρχουν επιλογές σε πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται αναλόγως εποχικότητας των υλικών. Ο κατάλογος κρασιών περιλαμβάνει ετικέτες από την Ιταλία και την Ελλάδα για να συνοδεύσετε τα πιάτα της επιλογής σας.

«Cupola»: Το Παγκράτι έχει άρωμα Νάπολης - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.