Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μέσα από μια βόλτα στην Αθήνα μοιάζει ίσως από τις καλύτερες ιδέες που θα στείλει κάθε λάτρη της ιταλικής κουζίνας στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος, στο Παγκράτι. Με εμμονή στις πολύ ποιοτικές πρώτες ύλες, οι οποίες μαγειρεύονται με παραδοσιακό τρόπο, τραπέζια στον πεζόδρομο και μια όμορφη και cosy ατμόσφαιρα, το «Cupola» επιστρέφει με ανανεωμένη δυναμική μετά το άνοιγμα των χώρων εστίασης. Στη δημοφιλή τρατορία, ξεκινάς από νωρίς με ένα κλασικό aperitivo και μόλις μπεις στο κλίμα, οι επιλογές είναι δελεαστικές για κάθε ουρανίσκο. Φυσικά δεν φεύγουμε αν δεν απολαύσουμε pizza Napoletana που ψήνεται σε παραδοσιακό χτιστό φούρνο.
Το ανανεωμένο μενού συνδυάζει παλιά αγαπημένα πιάτα και νέες προσθήκες από τον Γιάννη Μαρκαδάκη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο τιμόνι της κουζίνας, με φρέσκες προτάσεις από διάφορες γωνιές της Ιταλίας. Δοκιμάζουμε, μεταξύ άλλων, διαφορετική γκασπάτσο (με ντομάτες San Marzano, αγγούρι, peperoncino, καρπούζι, ροζ γκρέιπφρουτ και αφρό μοτσαρέλας), χτένι γκρατινέ σε κρούστα μυρωδικών, pancetta affumicata και σάλτσα μανταρίνι και, φυσικά, risotto nero σουπιάς με το μελάνι της, πορτοκάλι και μάραθο. Μην παραλείψετε ένα από τα must try του ανανεωμένου μενού, που είναι τα χειροποίητα νιόκι πατάτας με αγκινάρα Romana, σπανάκι και κρέμα μασκαρπόνε ή με κρέμα gorgonzola dolce, βανίλια και φουντούκια. Στο «Cupola», όπως πάντα, υπάρχουν επιλογές σε πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται αναλόγως εποχικότητας των υλικών. Ο κατάλογος κρασιών περιλαμβάνει ετικέτες από την Ιταλία και την Ελλάδα για να συνοδεύσετε τα πιάτα της επιλογής σας.