Μαγαζί ταυτισμένο… γονιδιακά με τη βολιώτικη καταγωγή των ιδιοκτητών του, η «Ιωλκός» (αρχαία ονομασία του Βόλου), έχει εδραιωθεί στη Γλυφάδα ως μαγαζί αναφοράς στα φρέσκα θαλασσινά και το σπαρταριστό ψάρι, που καταφθάνει στη χορταστική ψαριέρα της εισόδου απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη των ελληνικών θαλασσών.
Η αυθεντική θαλασσινή αψάδα των πρώτων υλών, όμως, δεν είναι η μόνη ζωηράδα που ξεχωρίζει στο πιάτο: το μενού, με την επιμέλεια του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα και της ομάδας του, φέρνει στη νέα σεζόν της «Ιωλκού» μιαν άλλη, ολοκαίνουργια σπιρτάδα, με δημιουργίες φτιαγμένες εξ ολοκλήρου επιτόπου, ωμοφαγικές προτάσεις με ανεβασμένες στροφές και tailor made δυνατότητες, αλλά και ζυμαρικά και ριζότι που δεν περιορίζονται στις προτάσεις του μενού, αφού η κουζίνα είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να ικανοποιεί ακόμη και εμπνεύσεις του πελάτη.
Φυσικά, πιάτα όπως τα λινκγουίνι με γαρίδες, φρέσκια και λιαστή ντομάτα και βασιλικό, τα σκιουφιχτά με καβουρόψιχα, γαρίδες, σαφράν και πιπεριά Φλωρίνης ή το φιλέτο από ψάρι ημέρας σε φρικασέ με σέσκουλα, σπανάκι και μυρώνια δεν χωράνε και πολλές παραλλαγές, όμως ολόφρεσκες και κατακόκκινες γαρίδες Κοιλάδας, αστακοί και κολοχτύπες, αλλά και τόνοι, λαβράκια και γάμπαρες, βγαίνουν από την ψαριέρα και σερβίρονται όπως τα τραβάει η όρεξη του πελάτη (από σεβίτσε μέχρι γιουβετσάδες), ενώ η αύρα χαλαρής ψαροφαγίας που φέρνει μαζί της η λογική του βολιώτικου τσιπουράδικου εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στα ολόφρεσκα μεζεδάκια με τη σπιτίσια γευστική αβρότητα, που σερβίρονται στη μέση, είτε ως ορεκτικά είτε ως αυτόφωτοι αστέρες πιο casual εξορμήσεων.