Mezze Glyfada: Βάζουμε στη μέση αγαπημένες γεύσεις με δημιουργική διάθεση

Η ελληνική δημιουργική κουζίνα με τη σφραγίδα του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Καφαλούκου ταίριαξε πολύ στο δημοφιλές στέκι της Αγγέλου Μεταξά στη Γλυφάδα, κι έτσι το φετινό καλοκαίρι ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία στο μενού, πάντα με τα υψηλά στάνταρ του Ομίλου Καστελόριζο.

Mezze Glyfada: Βάζουμε στη μέση αγαπημένες γεύσεις με δημιουργική διάθεση

Η ελληνική δημιουργική κουζίνα με τη σφραγίδα του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Καφαλούκου ταίριαξε πολύ στο δημοφιλές στέκι της Αγγέλου Μεταξά στη Γλυφάδα, κι έτσι το φετινό καλοκαίρι ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία στο μενού, πάντα με τα υψηλά στάνταρ του Ομίλου Καστελόριζο. Πιστό στη value for money φιλοσοφία και στην cosy ατμόσφαιρα που το έχουν καθιερώσει, το φιλόξενο εστιατόριο τολμάει να ανανεώνει με φαντασία αγαπημένες ελληνικές γεύσεις παντρεύοντάς τις με έθνικ επιρροές. Ο κομψός, χαρούμενος χώρος, ό,τι πρέπει για κλείσιμο μιας βόλτας στη Γλυφάδα, αρέσει στις παρέες, όπως άλλωστε και τα μοντέρνα πιάτα με ελληνικές ρίζες που μοιράζονται στη μέση.

Mezze Glyfada: Βάζουμε στη μέση αγαπημένες γεύσεις με δημιουργική διάθεση - εικόνα 1

Ξεχωριστές επιλογές, που αναδεικνύουν το χαρακτήρα της κουζίνας, είναι το χταπόδι σε κενό αέρος με τζατζίκι παντζαριού, πούδρα ελιάς και τζελ μαύρου σκόρδου, το Greek style ceviche με leche de tigre χωριάτικη και γκασπάτσο πιπεριάς, η στριφτόπιτα με ελληνικά τυριά και μέλι και τα σουτζουκάκια κοτόπουλο με χειροποίητο πελτέ και σουμάκ. Επίσης, και φέτος, ο Γρηγόρης Χέλμης του «Με ζεν» υπογράφει έναν κατάλογο με 7 πιάτα, με νοστιμιές όπως η χειροποίητη λούζα τόνου και το πρόβειο μπιφτέκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".