Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο

Με νέο πρόσωπο μας υποδέχεται πλέον το διαχρονικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου που μετρά περισσότερα από τριάντα χρόνια στο ιταλιάνικο γευστικό στερέωμα της πόλης.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο © Λεωνίδας Τούμπανος

Με νέο πρόσωπο μας υποδέχεται πλέον το διαχρονικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου που μετρά περισσότερα από τριάντα χρόνια στο ιταλιάνικο γευστικό στερέωμα της πόλης. Όπως πάντα δραστήριος, ο ιδιοκτήτης του «Da Bruno» Δημήτρης Τσουκάρης αξιοποίησε πλήρως τη μακρά περίοδο της καραντίνας προκειμένου να ανανεώσει ριζικά το μαγαζί που μπαίνει σε μια από κάθε άποψη νέα εποχή. Η αλλαγή γίνεται αισθητή ήδη από τον εξωτερικό χώρο που μετατράπηκε σε έναν καταπράσινο κήπο με δέντρα και στιλάτα μαύρα φερ φορζέ τραπεζοκαθίσματα, αλλά επεκτείνεται και προς τα ενδότερα με ένα ολοκαίνουργιο γυάλινο κελάρι, όπου ξεκουράζονται σε ιδανικές συνθήκες επιλεγμένα ιταλικά και νεοκοσμίτικα κρασιά.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο - εικόνα 1

Ολοκαίνουργιος είναι και ο κατάλογος του φαγητού που δημιούργησε ο σεφ σε συνεργασία με την καινούργια ομάδα της κουζίνας, σταχυολογώντας κλασικές ιταλικές σπεσιαλιτέ και βάζοντας παράλληλα στο παιχνίδι μια σειρά από πιάτα που βασίζονται στις ποιοτικές πρώτες ύλες και τη μοντέρνα μαγειρική αντίληψη. Έτσι, πλάι σε εμβληματικές τρικολόρ γεύσεις σαν το vitello tonnato και τη σαλάτα Caprese, βρίσκουμε και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που επιχειρούν μια μοντέρνα ανάγνωση της ιταλικής κουζίνας και περιλαμβάνουν από ριζότο με ψητά χτένια και κρέμα από σέσκουλα ή φρέσκο σολομό μαρινέ με σαντιγί κουνουπιδιού και γαρνιτούρα από κουσκουσάκι κουνουπιδιού και πράσινου μήλου μέχρι χειροποίητο σπαγγέτι με κρέμα από πεκορίνο και κρόκο αβγού που γαρνίρεται με φρέσκια καλοκαιρινή μαύρη τρούφα.

Το Da Bruno επέστρεψε ολοκαίνουργιο - εικόνα 2

Δεν λείπει η pinsa, η οβάλ και μακρόστενη πρόγονος της pizza. Θα τη χαρείτε σε ενδιαφέροντες συνδυασμούς, όπως η Tartufata με κρέμα και flakes μαύρης τρούφας, μοτσαρέλα, ρόκα και παρμεζάνα, φροντίζοντας βέβαια να κρατήσετε χώρο για τα ωραία ιταλικά γλυκά όπως το αυθεντικό τιραμισού και την πανακότα ή τη σοκολατένια pinsa με φουντούκια και κρέμα από μασκαρπόνε.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.