Λίγες είναι οι φορές που ένα μαγαζί συγκεντρώνει τόσες ομορφιές και χάρες, ώστε να σε ταξιδέψει με απευθείας πτήση στην ξέγνοιαστη σφαίρα των διακοπών, ακόμη κι αν παραμένεις στην πρωτεύουσα. Το «Artisanal» στην Κηφισιά είναι το αντίδοτο που εδώ και χρόνια εμπιστεύονται όσοι αναζητούν δροσιά και εγγυημένη ποιότητα το καλοκαίρι. Σε έναν κήπο-ποίημα 300 τ.μ., όπου η ασφάλεια κι οι αποστάσεις έχουν τον πρώτο λόγο, το άφθονο πράσινο της βλάστησης συναντάει τον κομψό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα ενός κτιρίου του 1920 (με ανακλινόμενη σκεπή στη μία του πλευρά), ενώ οι πινελιές του ντεκόρ σε στέλνουν στον… γαλλικό Νότο.
Από την άλλη, σταθερά προσανατολισμένο στην ελληνική κουλτούρα παραμένει το γευστικό αποτύπωμα του χώρου, με τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη να εκτονώνει τις μνήμες μας σε πρωτότυπα δημιουργικά πιάτα και σύγχρονες τεχνικές (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019 και 2020). Η φέτα μπουγιουρντί κλέβει τα βλέμματα απ’ το ζέσταμα, καθώς πέρα από προϊόν δικής τους τυροκόμησης είναι τυλιγμένη με βρώσιμο φύλλο ασημιού, ενώ η έκπληξη συνεχίζεται στο φιλέτο μυλοκόπι με εικονικό ριζότο παστινάκι αλά σπετσιώτα και κρέμα μαϊντανού, για να απογειωθεί γλυκά και φίνα με μια (άχαστη) τάρτα τραγανού φουντουκιού με πραλίνα Μαδαγασκάρης, παρφέ μπανάνας και αφρό από γιαούρτι και μέλι.
Από τα βραβευμένα σέικερ, δε, της Δήμητρας Αντωνακοπούλου βγαίνουν αλκοολούχα (και μη) κοκτέιλ που χτυπάνε καλοκαιρινές νότες στον ουρανίσκο – θα το διαπιστώσετε αν επιλέξετε, για παράδειγμα, το Spicy Tommys με τεκίλα, τσίλι, λικέρ θυμάρι, λάιμ και αλάτι.