Musique Cafe and More: Ναξιώτικο Καλοκαίρι στο Παγκράτι

Τη δημιουργική κουζίνα πλαισιώνουν βέβαια εκλεκτά χαρμάνια καφέ, με την all-day φιλοσοφία να ολοκληρώνεται από τη νόστιμη λίστα των κοκτέιλ, τα οποία σιγοντάρουν τη χαλαρωτική αύρα ενός διαχρονικού λιμανιού, με γοητεία που αντέχει σε όλες τις συνθήκες.

Musique Cafe and More: Ναξιώτικο Καλοκαίρι στο Παγκράτι

Άλλο ένα καλοκαίρι με νησιώτικο αέρα μας χαρίζει το αξιώτικο στέκι, που απλώνει τα τραπεζάκια του στην άνετη αυλή, σε μια ανερχόμενη γειτονιά του Παγκρατίου, σαν ένα μικροσκοπικό νησί στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από την αναζωογονητική του αύρα που κάνει νοητικό reset απ' τους ρυθμούς της πόλης, σε mood καλοκαιρινών διακοπών μας βάζουν και οι ατόφιες γεύσεις του, φτιαγμένες από αυθεντικά υλικά με ονομασία προέλευσης.

Musique Cafe and More: Ναξιώτικο Καλοκαίρι στο Παγκράτι - εικόνα 1

Αφοσιωμένοι στην ποιότητα της πρώτης ύλης, οι άνθρωποι αυτού του κλασικού πλέον all-day cafe restaurant του Παγκρατίου εφαρμόζουν τη farm-to-table λογική στην καλύτερή της εκδοχή, με κρέατα, λαχανικά και, φυσικά, πατάτες από τη φάρμα τους στη Νάξο και ιδανική διαχείριση από τον σεφ Δημήτρη Βλάχου: Δράκαινα με μαύρες ταλιατέλες και σάλτσα από ντομάτα κονφί και αβγοτάραχο, λαχανοντολμάδες με σκορπίνα, άγριο μάραθο και αγιολί μυρωδικών, σοταρισμένο φιλέτο τσιπούρας με σπανακόρυζο, τσουκνίδα, λεμόνι και μπρικ, αλλά και λαβράκι ταρτάρ με μάνγκο, τσίλι, σόγια και ζωμό ντομάτας είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα δοκιμάσουμε στο φετινό, ανανεωμένο μενού. Θα τα συνοδεύσουμε με κρασιά του ελληνικού αμπελώνα που κρατούν τη δική τους σημαντική θέση, υπογραμμίζοντας τη γεύση Ελλάδας στην ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που προσφέρει το «Musique».

Musique Cafe and More: Ναξιώτικο Καλοκαίρι στο Παγκράτι - εικόνα 2

Τη δημιουργική κουζίνα πλαισιώνουν βέβαια εκλεκτά χαρμάνια καφέ, με την all-day φιλοσοφία να ολοκληρώνεται από τη νόστιμη λίστα των κοκτέιλ, τα οποία σιγοντάρουν τη χαλαρωτική αύρα ενός διαχρονικού λιμανιού, με γοητεία που αντέχει σε όλες τις συνθήκες. Φυσικά, η εμπειρία συνεχίζεται στο μαγαζί της Νάξου, με τα φρέσκα προϊόντα να καταφθάνουν από την περίφημη φάρμα τους στο νησί...

Περισσότερες πληροφορίες

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.