Επιστροφή στο πάρκο του «Βασίλαινα» με νέο γευστικό project

Φωτισμένες γιρλάντες στον ουρανό, καταπράσινα δέντρα στο πλάι, βότσαλο στο δάπεδο και μια ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας είναι τα βασικά υλικά για την καλοκαιρινή συνταγή του «Βασίλαινα», που βγαίνει ξανά στο πανέμορφο καλοκαιρινό σκηνικό του πάρκου Μαδρίτης.

Επιστροφή στο πάρκο του «Βασίλαινα» με νέο γευστικό project

Φωτισμένες γιρλάντες στον ουρανό, καταπράσινα δέντρα στο πλάι, βότσαλο στο δάπεδο και μια ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας είναι τα βασικά υλικά για την καλοκαιρινή συνταγή του «Βασίλαινα», που βγαίνει ξανά στο πανέμορφο καλοκαιρινό σκηνικό του πάρκου Μαδρίτης, ανανεωμένος κι ενδυναμωμένος, πιάνοντας το νήμα της γιορτινής, χαλαρωτικής και παρεΐστικης ατμόσφαιρας που απολαύσαμε πέρυσι. Μόνο που, φέτος, το εστιατόριο αναφοράς των αστικών αθηναϊκών γεύσεων επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικό στις προτάσεις του, όχι μόνο επειδή έχει ραφινάρει τις comfort πλευρές του μενού του (δοκιμάστε τα φρέσκα λινγκουίνι με μάγουλα ροφού και θα καταλάβετε) ή επειδή έχει ενισχύσει την κάβα του με ακόμη περισσότερες, σχεδόν διπλάσιες, προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες, πάντα με value for money προτάσεις κι ιδιαίτερη έμφαση τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιστροφή στο πάρκο του «Βασίλαινα» με νέο γευστικό project - εικόνα 1

Αλλά επειδή φέτος η κουζίνα ανεβάζει στροφές για να μας συστήσει ένα ολοκαίνουργιο κι ολότελα συναρπαστικό project εκλεκτής ψαροφαγίας, υπό τον τίτλο «Fish as Meat». Ένα project που ξεκινά από πρωτότυπες «κοπές», όπως οι κοτολέτες από κοιλιά σφυρίδας με χειροποίητες μαγιονέζες, η κοιλιά τόνου σε medium ψήσιμο με πλιγούρι, κουκουνάρι και σάλτσα σταφίδας ή το κεμπάπ τόνου με ψητό καρπούζι και τζατζίκι από χρένο, κι ολοκληρώνεται με dry aged ψάρια, που σιτεύουν με προσοχή και επιμέλεια στα ειδικά ωριμαντήρια. Ανερχόμενο κι άκρως κοσμοπολίτικο concept, το dry aging, που αναδεικνύει τις πιο βαθιές ιδιότητες εκλεκτών ψαριών, αβαντάροντας τον γευστικό τους πλούτο, έρχεται για να μας συστήσει μια νέα ψαροφαγική απόλαυση, που φυσικά θα πλαισιώνεται και από πιάτα-σταθμούς της υπεραιωνόβιας διαδρομής του εστιατορίου, όπως η διάσημη ταραμοσαλάτα ή το θρυλικό αβγό με τρούφα, απάκι και πατάτα Νάξου, ενώ το μενού θα εμπλουτίζεται συνεχώς με πολλά πιάτα ημέρας, ακολουθώντας την αγορά, την εποχή, αλλά και τις… ορέξεις της Αθήνας!

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".