Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη

Καθώς βγαίνετε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Μακρυγιάννη, μετά το μετρό της Ακρόπολης, θα συναντήσετε το εστιατόριο-ταβέρνα «Αρκαδία».

Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη

Καθώς βγαίνετε από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Μακρυγιάννη, μετά το μετρό της Ακρόπολης, θα συναντήσετε το εστιατόριο-ταβέρνα «Αρκαδία». Τριάντα χρόνια τώρα στο πόστο του, έχοντας εξυπηρετήσει χιλιάδες επισκέπτες, παρουσιάζει πλέον ένα μοντέρνο μενού που ανανεώνει με φαντασία κλασικές συνταγές. Σήμα κατατεθέν τα μαγειρευτά με τη σπιτική γεύση: από κοτόπουλο με χυλοπίτες και σουτζουκάκια που μοσχοβολάνε κύμινο μέχρι σιγομαγειρεμένο αρνάκι σε φωλιά μελιτζάνας με γιαούρτι. Δεν τελειώνουμε όμως εκεί. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν μερικά από τα κορυφαία πιάτα και ορεκτικά της «Αρκαδίας», όπως οι καλοτηγανισμένοι ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι, το σαγανάκι με φέτα Αρκαδίας με σάλτσα εσπεριδοειδών, καθώς και οι ντοματοκεφτέδες που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αυτούς της Σαντορίνης.

Στην «Αρκαδία» απολαμβάνεις παραδοσιακές γεύσεις απέναντι από την Ακρόπολη - εικόνα 1

Αρκετά και τα κρεατικά –με καλή πρώτη ύλη και μαστορικό ψήσιμο–, από τα οποία δεν πρέπει να χάσετε το μοσχαρίσιο σουβλάκι με πέστο ρίγανης, κατσικίσιο τυρί, πουρέ παστινάκι, ποικιλία άγριων μανιταριών και τοματίνια γλασέ. Στα ατού το ενδιαφέρον κρασί τοπικών παραγωγών που δεν θα βρείτε στα σουπερμάρκετ κι ο εξαιρετικός δικός τους μπακλαβάς για επιδόρπιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.