Νέος καπετάνιος στους «Ψαράδες» και στο «Άδολο»

Ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι ο καινούργιος executive chef των γνωστών εστιατορίων της οικογένειας Βουλγαράκη.

Νέος καπετάνιος στους «Ψαράδες» και στο «Άδολο»

Δυνατός αέρας ανανέωσης πνέει στα γνωστά εστιατόρια της οικογένειας Βουλγαράκη «Ψαράδες» και «Άδολο», που έχουν πλέον στο τιμόνι της κουζίνας τους τον Βασίλη Παπαθεοδώρου. Ο ταλαντούχος σεφ, εκ των επικεφαλής του «Matsuhisa Athens» μέχρι πριν λίγα χρόνια και πιο πρόσφατα του «Noah», ανέλαβε να διαμορφώσει εκ νέου το γευστικό προφίλ των εστιατορίων με μια σειρά από καινούργια πιάτα που έκαναν την εμφάνιση τους την περίοδο της καραντίνας και ανάβοντας φυσικά πλήρως τις μηχανές εδώ και λίγες ημέρες που και τα δύο άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους στο Παλαιό Φάληρο και την Κηφισιά.

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στις ολοκαίνουργιες προτάσεις του σεφ, την προσοχή μας τράβηξαν ωραίες ιδέες με μοντέρνο θαλασσινό αέρα σαν το χταπόδι στιφάδο με τρουφάτη φάβα και πούδρα από φύκια nori, η σαρδέλα σχάρας με κρέμα φινόκιο και κρεμμύδι τουρσί αλλά και η πολύ ενδιαφέρουσα πεσκανδρίτσα Bourguignon με κοκκάρια, μανιτάρια και jous μοσχαριού, που όλες θα σερβίρονται και στα δύο εστιατόρια. Όσο για το «Il Trovatore», το καινούργιο και πολύ κομψό ιταλικό εστιατόριο της οικογένειας που γνωρίσαμε πέρσι στο Παλαιό Φάληρο και μας υποδέχεται ξανά στην όμορφη αυλή του, εδώ η πυξίδα παραμένει στραμμένη σταθερά στις αγαπημένες σπεσιαλιτέ της γείτονος με τη ματιά του ταλαντούχου σεφ Pino Saccheri.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Il Trovatore

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.