Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά

10 αγαπημένα στέκια από το κέντρο της πόλης ως τα βόρεια και τα νότια προάστια μας ανοίγουν την όρεξη για σπιτικά τραπέζια φορτωμένα με προχωρημένους ελληνικούς μεζέδες, εκλεκτά μαγειρευτά αλλά και σπέσιαλ κρητικές γεύσεις.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά

10 αγαπημένα στέκια από το κέντρο της πόλης ως τα βόρεια και τα νότια προάστια μας ανοίγουν την όρεξη για σπιτικά τραπέζια φορτωμένα με προχωρημένους ελληνικούς μεζέδες, εκλεκτά μαγειρευτά αλλά και σπέσιαλ κρητικές γεύσεις.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 1
«Σερσέ Λα Φαμ»

Μας αρέσει η χαλαρή ατμόσφαιρα νεο-καφενείου στο «Σερσέ Λα Φαμ» γι’αυτό και το τιμάμε συχνά πυκνά όταν βρισκόμαστε στο κέντρο. Έως ότου λοιπόν ξαναπιάσουμε κάποιο από τα τραπέζια που βγάζει στη Μητροπόλεως, λέμε να χαρούμε τις ωραίες του γεύσεις στο σπίτι, ποντάροντας στις εθιστικές πατάτες με κασέρι και σαλάμι Λευκάδας, τους αρωματικούς κεφτέδες με δυόσμο και το απολαυστικό συκώτι γάλακτος με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 2
«Κιουζίν»

Κοντά μας παραμένει το όμορφο «Κιουζίν» του Κολωνακίου, που στέλνει στο σπίτι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά από αλλιώτικα ελληνικά πιάτα σαν τα παϊδάκια προβατίνας με τυροκαυτερή και πατάτες κονφί ή το φιλέτο τόνου φλαμπέ με ούζο και βινεγκρέτ μάραθου. Τσεκάρετε το site του για τα πιάτα ημέρας, το παιδικό μενού αλλά και τις προσφορές που εξασφαλίζουν λ.χ. 20% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία και ένα πλήρες γεύμα δύο ατόμων με € 40.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 3
«Βλάσσης»

Ο «Βλάσσης» μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα όμορφο παρκάκι της Μιχαλακοπούλου, είναι ωστόσο μια κλασική αξία κάθε φορά που η όρεξη ανοίγει για ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της. Υπέροχες σούπες για την αρχή, άπαιχτοι λαχανοντολμάδες με πλούσιο αυγολέμονο, και μια μεγάλη σειρά από λαδερά και μαγειρευτά στον κύριο κατάλογο, ο οποίος διανθίζεται σταθερά από πιάτα ημέρας που κρύβουν εκπλήξεις.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 4
«Καπλάνι»

Από τις πρόσφατες αφίξεις στη γειτονιά του Κάραβελ, το λευκοντυμένο «Καπλάνι» προτείνει ένα ενδιαφέρον πάντρεμα των πάντα αγαπημένων κρητικών γεύσεων με πινελιές πιο μοντέρνες. Εξαίσια χορτοκαλίτσουνα, αμανίτες στη σχάρα με στακοβούτυρο, χοχλιοί μπουμπουριστοί, γαμοπίλαφο για τους πιο κλασικούς, αλλά και ανοιχτή πίτα μπισκότου με κιμά ή μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και καπνιστή μελιτζάνα για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό και νόστιμο.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 5
«Άμα Λάχει»

Στέκι πολύ αγαπημένο με σήμα κατατεθέν την πανέμορφη αυλή, το «Άμα Λάχει» των Εξαρχείων φροντίζει να νοστιμίσει την παραμονή μας στο σπίτι με μια πληθώρα πιάτων για κάθε διάθεση. Ο κατάλογος ανοίγεται από μια χωριάτικη σαλάτα με πρέντζα Κεφαλλονιάς προς τους κάθε λογής μεζέδες της στεριάς και της θάλασσας καθώς και πιάτα σαν τον κόκορα κρασάτο με μανιτάρια και εστραγκόν, ενώ κάνει ακόμα χώρο για τα ελληνικά τυριά, τις brunch γεύσεις αλλά και τα πιάτα ημέρας.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 6
«Mystic Mama»

Τη νέα τους πρόταση μας παρουσίασαν στις αρχές Οκτωβρίου τα εστιατόρια Mystic. Πρόκειται για το φιλόξενο «Mystic Mama» στα Εξάρχεια, το οποίο σερβίρει επιλεγμένες ελληνικές γεύσεις, όπως η κρεατόσουπα, τα ρεβύθια στη γάστρα και το κατσικάκι με μελιτζάνες στην κατσαρόλα, χωρίς να λείπουν οι μεσογειακές πινελιές που βάζουν πιάτα όπως η παέγια με θαλασσινά και κοτόπουλο.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 7
«Mezze Glyfada»

Στις επάλξεις παραμένει το «Mezze Glyfada», το νέας γενιάς μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο με το πολύ ενδιαφέρον μενού που βάζει πλάι πλάι πεντανόστιμους κρεατομεζέδες και θαλασσομεζέδες. Το τραπέζι που θα στρώσετε στο σπίτι αξίζει να περιλαμβάνει τις signature σούβλες του μαγαζιού για δύο άτομα και ασφαλώς τις γευστικές εξτραβαγκάντσες με τη σφραγίδα του Γρηγόρη Χέλμη όπως ο γύρος τόνου και η καπνιστή χοιρινή τηγανιά με λεμόνι.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 8
«Φυσαρμόνικα»

Όταν λέμε πως ο Χολαργός παίζει «Φυσαρμόνικα» εννοούμε το πολύ δημοφιλές και χαρούμενο μεζεδοπωλείο επί της Λεωφόρου Μεσογείων που ποντάρει στους ευφάνταστους μεζέδες με εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Ψητό κανταϊφι με γραβιέρα Αμφιλοχίας, τηγανιά κοτόπουλου «Mojito», σουτζουκάκια γαλοπούλας στη σχάρα αλλά και κόκορας γιουβέτσι με χειροποίητες χυλοπίτες από την Ήπειρο δίνουν τον τόνο ανάμεσα σε πολλές ακόμα προτάσεις και πιάτα ημέρας.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 9
«Μπεμπέκα»

Την κουζίνα της κρατά αναμμένη η μοντέρνα ταβέρνα «Μπεμπέκα» στο Χαλάνδρι. Ο πολύ πλούσιος κατάλογος έχει φορέσει τα χειμερινά του και σου δίνει τη δυνατότητα να πλοηγηθείς από την άνεση του σπιτιού σου ανάμεσα σε μεζέδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, κρεατικά στη σχάρα, θαλασσινές επιλογές και μαγειρευτά, όπως για παράδειγμα το φουρνιστό τυροπιτάρι με την αξιώτικη συνταγή, η διάσημη μοσχαρίσια σπλήνα και το κατσικάκι Ηπείρου που σιγοψήνεται για τέσσερις ώρες με πλιγούρι.

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά - εικόνα 10
«Ρωμανάκια»

Αν ανήκετε, τέλος, στους λάτρεις της κρητικής κουζίνας σημειώστε πως τα διάσημα «Ρωμανάκια» διανέμουν τις σπεσιαλιτέ τους από την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και του Παπάγου μέχρι τον Γέρακα και τα Γλυκά Νερά. Καστρινή σαλάτα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα, σταμναγκάθι ζεματιστό με απάκι και κρητική γραβιέρα, τυροζουλάκια με διάφορα παραδοσιακά τυριά, ριφάκι μαγειρευτό στην κατσαρόλα, πετεινός κοκκινιστός με χειροποίητες χυλοπίτες και φυσικά σφακιανόπιτα με ξινομυζήθρα και δικό τους μέλι για γλυκό κρητικό φινάλε.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Φυσαρμόνικα

Μεσογείων 180, Χολαργός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.