Συνάντηση νοστιμιάς στο «ΦΙΤΑ»

Επτά νέοι μάγειρες συνομιλούν bistroνομικά στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Νέου Κόσμου δίπλα στις γραμμές του τραμ. Σπεσιαλιτέ σπέσιαλ, για παρείστικο κυριακάτικο γεύμα.

Συνάντηση νοστιμιάς στο «ΦΙΤΑ»

Είναι φίλοι, έχουν συνεργαστεί, και θέλουν να συνομιλούν γευστικά μεταξύ τους προτείνοντας ένα πανόραμα αναζητήσεων που τους φέρνει κοντά και μέσω αυτού του διαλόγου ανανεώνει το σύγχρονο ρεπερτόριο της ελληνικής κουζίνας. Αυτή την Κυριακή λοιπόν 18/10 από τις 14.00 μέχρι τις 19.00 επτά ταλαντούχοι μάγειρες θα μαγειρέψουν ο καθένας ένα πιάτο σ' ένα σπέσιαλ ανοιχτό μενού απ όπου θα μπορείς να διαλέγεις ότι σου γυαλίσει, και το οποίο θα πλαισιωθεί από διάφορες σαλάτες ανάλογα με τα ευρήματα στην αγορά αυτή τη στιγμή.

Θα μαγειρέψουν λοιπόν οι : Άνταμ Κοντοβάς από την «Kobra» (ψάρι τραχούρι με καρότο, ,σπανάκι, βανίλιες σε ζύμωση και φιστίκια Αιγίνης), Γιάννης Λουκάκης από Θεσσαλονίκη/ «Μούργα», «Συν Τροφή» (ωμό μαγιάτικο σε σιταρόζουμο από μαυραγάνι, με ραπανάκι και ελαιόλαδο) ενώ δεν αποκλείεται να κάνει κάτι και με φρέσκες καραβίδες, Κλεομένης Ζουρνατζής από «Cookaya» και «Hoocut» (χοτ ντογκ μαύρου χοίρου με χειροποίητη κέτσαπ, λάχανο και τηγανητό κρεμμύδι), Στέφανος Μιχάλης από το οινοποιείο Κτήμα Φλαμουρού και το καφέ- εστιατόριο της «Μαργαρίτας» στην Ανάφη (ρεβυθάδα σιφνέικη και ταλιάτα σουπιάς, Σπύρος Πεδιαδιτάκης ζαχαροπλάστης της «Σπονδής» ( αυγόφετες με παγωτό από προζυμένιο ψωμί και κατσικίσιο γάλα), και φυσικά οι οικοδεσπότες Φώτης Φωτεινόγλου (ντολμάδες με πατζαρόφυλλα και σέσκουλα γεμιστοί με καραβίδα και ψάρι, λαδολέμονο ρέγκας , «αλάτι» από ψητό κατσίκι) και Θοδωρής Κασσαβέτης φρέσκα ραβιόλια με χλωροτύρι Κιμώλου, σάλτσα με λεμόνι και δυόσμο). Την εκδήλωση στηρίζουν τα φυσικά κρασιά του «Κτήματος Αφιανές» στην Ικαρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Φίτα

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.