"Agavita Cantina Mexicana": Η tex mex πινελιά της Νέας Φιλαδέλφειας

Γκουακαμόλε, τάκος, μπουρίτος και άλλα μεξικάνικα classics έχουν την τιμητική τους στο διαχρονικό στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας, που εδώ και λίγο καιρό μας υποδέχεται σε νέα, πολύχρωμη στέγη.

«Agavita Cantina Mexicana»: Η tex mex πινελιά της Νέας Φιλαδέλφειας

Γράφει εδώ και χρόνια τη δική της spicy ιστορία στη Νέα Φιλαδέλφεια η όμορφη "Agavita Cantina Mexicana", η οποία μεταφέρθηκε πρόσφατα σε σούπερ κεντρικό πόστο επί της λεωφόρου Δεκελείας.

Το νέο μαγαζί είναι ιδιαιτέρως άνετο (παλιό μπιλιαρδάδικο γαρ) και φροντισμένο μέχρι την παραμικρή του λεπτομέρεια από τους ιδιοκτήτες και δραστήριους επιχειρηματίες της περιοχής Γιάννη και Μιχάλη Ντικιάδη καθώς και την καλλιτέχνιδα σύζυγο του πρώτου. Η σάλα έχει στη μία της μεριά μια εντυπωσιακή μπάρα πολλών μέτρων και από την άλλη, έναν ολόκληρο τοίχο φιλοτεχνημένο με πορτρέτα της Φρίντα Κάλο, μέσα σε ζωηρά μεξικάνικα μοτίβα που γεμίζουν το χώρο με χρώμα. Επιπλέον προσόν, τα πολλά τραπέζια που απλώνονται με τις απαραίτητες αποστάσεις στο φαρδύ πεζοδρόμιο και τα οποία πετύχαμε γεμάτα, ακόμα και το βράδυ Δευτέρας που επισκεφτήκαμε το μαγαζί.

Κόσμος όλων των ηλικιών, άλλοι τσιμπολογώντας παρέα με το κοκτέιλ τους, άλλοι τρώγοντας κανονικά, μιας και το μαγαζί αγκαλιάζει κάθε διάθεση ισότιμα. Με αυτήν τη λογική είναι άλλωστε στημένος και ο κατάλογος, που φέρνει μια γύρα όλα τα tex mex classics και σου επιτρέπει να πλοηγηθείς με όση κάψα επιθυμείς και αντέχεις, καθώς κάθε πιάτο αναγράφεται μαζί με τις πιπερίτσες του, για να μπορείς να διαλέξεις με ασφάλεια. Εμείς κάναμε την αρχή με το γκουακαμόλε, που φτιάχνεται στην κουζίνα και έρχεται φρέσκο και δροσιστικό με ωραία αίσθηση του αβοκάντο. Πλάι του βάλαμε χρυσαφένια onion rings, που κάθονται πάνω σε ορεκτική πράσινη σαλατίτσα καρυκευμένη με έξτρα spicy πιπερίτσες τσίλι. Τα τάκος έχουν ωραία τραγανή ζύμη και προτείνονται σε πολλούς συνδυασμούς, από κλασικούς μέχρι λιγότερο αναμενόμενους, όπως για παράδειγμα εκείνα τα πολύ νόστιμα "γαλανόλευκα" με φέτα, ντομάτα, ελιές και κρεμμύδι.

"Agavita Cantina Mexicana": Η tex mex πινελιά της Νέας Φιλαδέλφειας - εικόνα 1

Στα κύρια, οι αγαπημένες μεξικάνικες ζύμες έχουν την τιμητική τους, και είναι χειροποίητες και καλοφτιαγμένες, κρίνοντας από τα chimichangas με την crispy κρούστα και την ωραία γέμιση από κοτόπουλο, κόκκινα φασόλια και πιπεριές jalapenos, που δεν φοβάται τις εντάσεις. Θα βρείτε ακόμα burgers και κρεατικά στη σχάρα με tex mex χρώμα, καθώς και κάποια μαγειρευτά πιάτα, όπως τα χοιρινά φιλετάκια cochinita pibil που μαρινάρονται σε ήπια μεξικάνικη μαρινάδα και σερβίρονται σε πήλινο σκεύος με ρύζι. Μαζί τους αξίζει να ανακαλύψετε τα κοκτέιλ που προτείνει η μπάρα, όπως η γλυκιά και πικάντικη Caliente Paloma με μεσκάλ, σιρόπι αγαύης και καυτερή πιπεριά, ενώ το γλυκό φινάλε φέρνουν πολύ καλά churros πασπαλισμένα με χοντρή ζάχαρη, που βουτάς σε καραμέλα dulce de leche και ρευστή σοκολάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Agavita

Λεωφ. Δεκελείας 86, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.