"Noah": Το απόλυτο χιτ!

Χαμός στο ίσωμα, στην οξειδωμένη χασιέντα που έστησαν στο Πάρκο. Κάντε τη γιόγκα σας και κατόπιν για ποτό και φαγητό. Εδώ κάνουν ουρά νεολαία και ωριμότεροι αυτό το καλοκαίρι.

«Noah»: Το απόλυτο χιτ!

Είχα καιρό να δω ουρά πολλών ανθρώπων να περιμένουν υπομονετικά για να μπουν σε μαγαζί! Μόνο σε κλαμπ βλέπαμε τέτοιες εικόνες. Το ολοκαίνουργιο "Noah", όμως, κάνει αυτόν τον ιστορικό για την ψυχαγωγία της Αθήνας χώρο να ξαναζεί τις δόξες του παλιού πάρκου Ελευθερίας. "Από την τέταρτη μέρα που ανοίξαμε το μαγαζί απογειώθηκε", μου λέει ο ένας εκ των ιδιοκτητών Νίκος Λουκάκης. Επίκεντρο του "Noah" το σιντριβάνι με το μεγάλο γλυπτό χέρι που σχηματίζει τη λέξη "σ' αγαπώ" στη νοηματική. Πολλοί κάθονται γύρω γύρω πίνοντας το ποτό τους και περιμένοντας ν’ αδειάσει τραπέζι, ενισχύοντας το χαρούμενο βουητό που δείχνει ότι το μαγαζί σφύζει από ενέργεια.

Το σκηνικό, ατμοσφαιρικό και ιδεωδώς καλοκαιρινό, μοιάζει σε μια μεξικάνικη χασιέντα στην οποία κυριαρχεί ένα οξειδωμένο έντονο πορτοκαλί με άκουα σκουριές. Ο Άλεξ Πετράκης, γνωστός για τα μαξιμαλιστικά του ντεκόρ ("Upopa Epops", "The 7 Jokers", "Monsieur Cannibal" κ.ά.), έχει στάξει ένα σχεδόν σαφρανέ πορτοκαλί στους τοίχους, φούξια στους ημικυκλικούς καναπέδες, μπαρόκ γύψινα, πολυελαίους και ψάθινα φωτιστικά, ξέβαψε τα χρώματα σαν να τα έχει πατινάρει ο χρόνος, ενώ το πράσινο που τυλίγει σαν μικρή ζούγκλα το χώρο σε ταξιδεύει.

"Noah": Το απόλυτο χιτ! - εικόνα 1

Στην κουζίνα βρίσκεται ένας γνωστός σεφ που έχει γεμίζει το πολυσυλλεκτικό μενού του "Noah" με έξυπνες πινελιές. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, από τους επικεφαλής σεφ του "Matsuhisa Athens" μέχρι πριν από δύο χρόνια, δείχνει το ταλέντο του ακόμη και σε απλά πράγματα. Οι πικάντικες τραγανές τηγανητές ελιές σε κάνουν να κολλάς· η προζυμένια πίτσα έχει ζύμη ελαφριά αλλά σοβαρή και τραγανίζει αέρινα· τo σεβίτσε με πελαγίσιο λαβράκι είναι πολυεπίπεδο· οι orecchiete έρχονται με πολύ ζωηρό πέστο βασιλικού με φιστίκι Αιγίνης· η μοσχαρίσια γλώσσα είναι μελωμένη και θα της πήγαινε νομίζω μια πιο έντονη σάλτσα· το burger καλούτσικο, αλλά λίγο πιο dirty θα ήταν πιο ωραίο. Τα κοκτέιλ του Βασίλη Νικήτα ήταν πετυχημένα δημιουργικά – μου άρεσαν πολύ τα Hand of Noah και Alcoba Azul.

Διαλεχτά κομμάτια

"Noah": Το απόλυτο χιτ! - εικόνα 2

Tuna poke

Χαίρεσαι έναν εξαιρετικό τόνο που δεν τον βρίσκεις συχνά σε τέτοια ποιότητα, μαριναρισμένο σ’ ένα ντρέσινγκ σούπερ γλυκοφάγωτης νοστιμάδας, μαζί με edamame, σουσάμι και φύκια wakame. Με λίγο wasabi θα γινόταν πολυεπίπεδο.

Γαλλική σαλάτα με tofu

Ασκεί ακαταμάχητη έλξη το umami αυτής της σαλάτας που είναι μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή της Caesar. Έχει όμως tofu στο ντρέσινγκ της όπως και λάδι τρούφας να την παρφουμάρει, τραγανή κάππαρη επί το ελληνικότερον και κρουτόν φοκάτσιας με αλμυρή γκρανόλα να την κάνουν μεστή.

Λαβράκι

Αυτό το πιάτο είναι πολύ σέξι! Η σάλτσα του, με κουρκουμά, καρύδα και τζίντζερ είναι πικάντικη, μυρωδάτη και ξινούτσικη από το λάιμ που στύβουν πάνω της στο τέλος. Ωραία ψημένο ψάρι με ταιριαστή gremolata macadamia να τραγανίζει πάνω του.

Περισσότερες πληροφορίες

Noah

Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.