«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται!

Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, νιώθουμε σαν να έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας.

«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται!

Κάθε φορά που πιάνουμε τραπέζι στο «Ακροβόλι», σε ένα από τα πιο όμορφα και ζωντανά πόστα στη Βούλα, στον πεζόδρομο της Ποσειδώνος, νιώθουμε σαν να έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας. Αυτήν η αίσθηση καλοκαιρινής ανεμελιάς, που μας δημιουργεί το όμορφο μπαλκόνι του εστιατορίου με τις αναπαυτικές καρέκλες και τα άνετα τραπέζια, τα οποία σημειωτέον στρώνονται μπροστά μας, ενισχύεται ασφαλώς από τις πολύ ξεχωριστές θαλασσινές γεύσεις που δημιουργούν ο σεφ και συνιοδιοκτήτης Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής μαζί με τον για χρόνια στενό του συνεργάτη Μιλτιάδη Γιάννου και τον ταλαντούχο Παναγιώτη Λιατόπουλο. Παραμένοντας πολυσυλλεκτικό, το ολοκαίνουργιο καλοκαιρινό μενού μοσχοβολά ιώδιο και μας προκαλεί να ανακαλύψουμε θαυμάσιες νέες σπεσιαλιτέ: τηγανητή ντομάτα με βασιλικό, γαρίδα και πέστο από πιπεριά Φλωρίνης, σαλάτα με φρέσκια αλμύρα, αφράτη burrata και γαύρο μαρινάτο, baby καλαμάρι με μαύρη μαγιονέζα, εκλεκτό sushi αλλά και φιλέτο ψαριού με άγρια χόρτα ή λινγκουίνι με ντοματίνια κονφί και γαρίδες.

«Ακροβόλι»: Πιο καλοκαίρι δεν γίνεται! - εικόνα 1

Δύσκολη η επιλογή όπως καταλαβαίνετε, γι’ αυτό και μπορούμε να συμβουλευτούμε την κουζίνα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει ανάλογα με την ψαριά της ημέρας και να κάνει προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας. Ούτως ή άλλως, το ψυγείο του μαγαζιού γεμίζει καθημερινά με ολόφρεσκα ψάρια από την Εύβοια και τη Μάνη που προτείνονται στη σχάρα, στο τηγάνι και, τα μεγαλύτερα από αυτά, ψημένα σε κρούστα αλατιού ή μαγειρεμένα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Στο κλείσιμο, η λεμονόπιτα –καινούργια προσθήκη στο μενού– με ιταλική μαρέγκα και φρέσκα μύρτιλα προσφέρει την ιδανική νότα γλυκιάς φρεσκάδας που χρειαζόμαστε μετά την ψαροφαγία. Εναλλακτικά μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε εκμέκ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι ή ένα πολύ αρωματικό σεμιφρέντο σοκολάτας με σάλτσα εσπρέσο και φρούτα του δάσους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.