Tο «Del Posto», το νέο ιταλικό της Βουλιαγμένης, επιφυλάσσει γαστρονομικές εκπλήξεις

Ο επιχειρηματίας Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος και ο chef Μιχάλης Ντουνέτας ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά και δημιουργούν το «Del Posto», με φρέσκες ιδέες γύρω από την ιταλική κουζίνα μέσα από ένα πρίσμα γαστρονομικών εκπλήξεων.

Tο «Del Posto», το νέο ιταλικό της Βουλιαγμένης, επιφυλάσσει γαστρονομικές εκπλήξεις

Ο επιχειρηματίας Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος και ο chef Μιχάλης Ντουνέτας ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά, όπως στο «Baraonda», και δημιουργούν το «Del Posto», με φρέσκες ιδέες γύρω από την ιταλική κουζίνα μέσα από ένα πρίσμα γαστρονομικών εκπλήξεων. Σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής ριβιέρας, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, το «Del Posto» υπηρετεί με ξεχωριστή βαρύτητα τη μοντέρνα ιταλική κουζίνα με έμφαση στα φρέσκα υλικά, όλα επιλεγμένα από τον chef και τη ζεστασιά που κρύβει το comfort food, όταν συνδυάζεται με την ιταλική φινέτσα! Πιάτα όπως η «ανάποδη καρμπονάρα» με agnolotti γεμιστά με αβγό, κρέμα και πεκορίνο, σάλτσα με guanciale, κολοκυθάκια και ζωμό από πεκορίνο καθώς και το μαύρο ριζότο με καραβίδα και φύλλα χρυσού υποστηρίζουν τη δημιουργική ανατρεπτική κουζίνα.

Tο «Del Posto», το νέο ιταλικό της Βουλιαγμένης, επιφυλάσσει γαστρονομικές εκπλήξεις - εικόνα 1

Για τους λάτρεις των ψαριών το ενδιαφέρον κεντρίζει σκορπίνα ή στήρα στον ξυλόφουρνο με fregola sarda και ντομάτα, ενώ οι κρεατοφάγοι δεν θα αντισταθούν σε μια αυθεντική bistecca fiorentina. Μάλιστα, τα ζυμαρικά, τα ψωμιά και τα κριτσίνια είναι όλα χειροποίητα! Με φόντο τη θάλασσα και με διάχυτη αίσθηση κομψότητας, ο νέος χώρος πλέον χωρίζεται στα δύο: το γοητευτικό καφέ είναι από τη μία πλευρά και το εστιατόριο από την άλλη, με τις ροτόντες στρωμένες με λευκά λινά τραπεζομάντιλα. Ο κατάλογος κρασιών αποτελείται από διαλεγμένα ελληνικά και ιταλικά κρασιά, ενώ τα γλυκά είναι φτιαγμένα με υψηλή τεχνική και έμφαση στην ισορροπημένη γεύση. Αντίστοιχα στο καφέ θα βρείτε πολλές μεσογειακές προτάσεις, δροσερές σαλάτες, υγιεινά σνακ, φυσικούς χυμούς, rich smoothies, ενώ τα ευφάνταστα cocktail του θα ταυτιστούν με τις καλοκαιρινές μας βραδιές φέτος!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.