Το «Piu Verde» είναι μία αυθεντική τρατορία στη δροσιά του Παπάγου

Μια υπόσχεση καλοκαιρινής ανάσας δροσιάς έρχεται κάθε χρονιά από του Παπάγου.

Το «Piu Verde» είναι μία αυθεντική τρατορία στη δροσιά του Παπάγου

Μια υπόσχεση καλοκαιρινής ανάσας δροσιάς έρχεται κάθε χρονιά από του Παπάγου. Τοποθετημένο στρατηγικά στο κέντρο του άλσους, το «Piu Verde» έχει αναδειχτεί σε σημείο αναφοράς, χάρη στα πυκνά φυλλώματα των πεύκων που σκιάζουν τα τραπέζια γύρω από τη λίμνη, δημιουργώντας ένα όμορφο καταφύγιο μακριά από το θόρυβο της πόλης. Ο εξωτερικός χώρος έχει απλωθεί στο άλσος, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις κι ενισχύοντας την αίσθηση της ηρεμίας για τους επισκέπτες, ενώ οι συρόμενες πόρτες επιτρέπουν στο εσωτερικό να αξιοποιήσει τη δημοφιλή τάση «inside-outside living», καθώς το μέσα μεταμορφώνεται σε μια προέκταση της αυλής, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των open air τραπεζιών.

Η casual κουζίνα του «Verde» παίρνει φέτος ιταλική στροφή, με το εστιατόριο να γίνεται μια ολότελα αυθεντική ιταλική τρατορία με τη σφραγίδα του executive chef Κώστα Τσίγκα και του chef Λεωνίδα Σιώκου. Το καινούργιο μενού, που λανσαρίστηκε από τα μέσα Ιουνίου, εξερευνά τις γεύσεις της Μπότας από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ενώ οι πρώτες ύλες έρχονται αποκλειστικά από τοπικούς παραγωγούς. Στα πιάτα ανακαλύπτουμε ιδιαίτερα υλικά, όπως η n’duja, ένα σπάνιο, καυτερό αλλαντικό καθώς και προσεκτικά επιλεγμένα τυριά (asiago, ταλέτζιο, μοτσαρέλα buratta, μεταξύ άλλων) και κρεατικά. Οι πίτσες χωρίζονται σε λευκές και κόκκινες και γαρνίρονται με κλασικές ιταλικές γεύσεις, όπως σαλάμι, speck, φρέσκια μοτσαρέλα, σκόρδο, ψητό κρεμμύδι, γκοργκοντζόλα (Finnochionna). Αν, πάλι, προτιμήσετε κάτι από τα κυρίως, τα σκαλοπίνια κοτόπουλο με λεμόνι, κάππαρη και καπνιστή πανσέτα είναι σίγουρο χαρτί, ενώ στα ζυμαρικά το γεμιστό ραβιόλι με μοσχαρίσια γλυκάδια, μανιτάρια, σάλτσα από καμένο βούτυρο και κουκουνάρι κλέβει την παράσταση με την πρώτη ματιά.

Το «Piu Verde» είναι μία αυθεντική τρατορία στη δροσιά του Παπάγου - εικόνα 1

Μια ανανεωμένη λίστα με κοκτέιλ σάς περιμένει, με τις κλασικές προτάσεις να συναντούν twists ειδικά για την καλοκαιρινή ανάπαυλα, ενώ μια γκάμα από ιταλικά επιδόρπια μπορεί να ολοκληρώσει το δείπνο ή να συμπληρώσει τον καφέ σας στην παπαγιώτικη ανοιχτωσιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.