Είμαστε όντως στο Παγκράτι ή μήπως σε κάποια τρατορία της Μπότας; Αυτό αναρωτηθήκαμε όταν πρωτοβρεθήκαμε εδώ, κι αυτήν ακριβώς την αίσθηση έχουμε κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το «Cupola». Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το πολύ στιλάτο ιταλικό εστιατόριο είναι στα καλύτερά του, μια και το σενάριο της απόλαυσης ξεδιπλώνεται al fresco, με παγωμένα κρασιά στο ποτήρι, κομψά στρωμένα τραπέζια στον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο της Ευφορίωνος ή στην ανανεωμένη σάλα με τις ορθάνοιχτες τζαμαρίες και, φυσικά, νέες και υπέροχες σπεσιαλιτέ στον κατάλογο που μας ταξιδεύουν πιρουνιά-πιρουνιά στην αυθεντική cucina italiana.
Υπέροχα strozzapreti με πέστο φιστικιού, ένα λιτό αλλά βαθιά νόστιμο ριζότο με μπρόκολο, και ακόμα ένα με μελάνι σουπιάς, baby καλαμάρι και passion fruit είναι κάποια από τα καινούργια πιάτα, που συντονίζονται στο ρυθμό της εποχής και μας προσκαλούν να τα δοκιμάσουμε, παρέα ασφαλώς με τις μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες του «Cupola», που ψήνονται σε ειδικό φούρνο με την αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη και είναι ένα κεφάλαιο από μόνες τους. Στα πιάτα ημέρας μάς περιμένει πάντα κάποιο καλό κρέας ή φρέσκο ψάρι, όπως ας πούμε τόνος ταρτάρ ή ψητός στη σχάρα με πουρέ από παστινάκι, ενώ το γλυκό φινάλε έρχεται με φανταστικό τιραμισού και ονειρεμένο μιλφέιγ με φράουλες και φρούτα του δάσους. Όλα αυτά τα ωραία και υπέροχα θα τα ταιριάξουμε με καλοδιαλεγμένα κρασιά από τον αμπελώνα της γείτονος, αλλά και με νέα δροσερά κοκτέιλ, ασφαλώς με ιταλικό χρώμα.