«To Αυγό του Κόκκορα»: Άνεση και παράδοση στην Πλατεία Αυδή

Το «Αυγό του Κόκκορα» γεμίζει και φέτος με μυρωδιές και γεύσεις ελληνικής παράδοσης στη γειτονιά του Μεταξουργείου.

«To Αυγό του Κόκκορα»: Άνεση και παράδοση στην Πλατεία Αυδή

Με τη φρεσκαρισμένη του αυλή και τα τραπεζάκια της Πλατείας Αυδή στα δυνατά χαρτιά του, αλλά και την ιστορία του στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή ως εγγύηση, το «Αυγό του Κόκκορα» γεμίζει και φέτος με μυρωδιές και γεύσεις ελληνικής παράδοσης στη γειτονιά του Μεταξουργείου. Συνδεδεμένο με την καλλιτεχνική κοινότητα, που επιτηρεί από τα κάδρα τους γεμάτους ιστορία τοίχους του (φέρουν ακόμα σημάδια, μάλιστα, από τα βόλια των Δεκεμβριανών), το κλασικό pit stop στις βόλτες της ανεβασμένης γειτονιάς του αθηναϊκού κέντρου ξεκινά φέτος από νωρίς, με την κουζίνα να σερβίρει κλασικά ελληνικά μαγειρευτά από τις 12 το μεσημέρι.

«To Αυγό του Κόκκορα»: Άνεση και παράδοση στην Πλατεία Αυδή - εικόνα 1

Αργότερα αρωματικές μαραθόπιτες, αφράτοι γεμιστοί κολοκυθανθοί, μυρωδάτα απάκια και άλλα καλούδια από τη λίστα των ορεκτικών πλασάρονται στη σέντρα, ενώ οι δροσερές σαλάτες προκαλούν για ομαδικό παιχνίδι, σε τραπέζια στρωμένα με παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Για τους μοναχοφαγάδες της παρέας, κλασικές σπεσιαλιτέ όπως το πιάτο-υπογραφή, που φέρει το όνομα του μαγαζιού, αλλά και η φαμόζα κοκορόσουπα συναγωνίζονται για την πρωτιά των best sellers, ενώ για τους μερακλήδες, πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών καψαλίζονται στη σχάρα, ζουμερές τηγανιές ζαλίζουν με τις μυρωδιές τους, ενώ επιλεγμένα αποστάγματα, καλό κρασί και παγωμένες μπίρες διώχνουν τη ζέστη του καλοκαιριού μια κι έξω.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/04/2024

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Περνώντας ένα βράδυ σε ένα πολύ ξεχωριστό dining event.