Γεύσεις Νάξου στην αυλή της Αρχελάου

To «Musique Cafe and more» δεν χρειάζεται και πολλά παραπάνω από την ηρεμία που πνέει ανάμεσα στα απλωμένα του τραπέζια για να φέρει αέρα νησιού στο κέντρο της Αθήνας.

Γεύσεις Νάξου στην αυλή της Αρχελάου

Προικισμένο με την άνετη αυλή του, στη σκιά της Πλατείας Προσκόπων και στην καρδιά μιας από τις πιο ζωηρές πιάτσες του Παγκρατίου, το ναξιώτικο στέκι της Αθήνας δεν χρειάζεται και πολλά παραπάνω από την ηρεμία που πνέει ανάμεσα στα απλωμένα του τραπέζια για να φέρει αέρα νησιού στο κέντρο της Αθήνας. Οι αγνές και ατόφιες γεύσεις του, μπολιασμένες με τη νοστιμάδα της αξιώτικης γης, είναι όμως εκείνες που κάνουν αυτήν την αίσθηση της ραστώνης πραγματικά αυθεντική. Αφοσιωμένοι πάντα στην ποιότητα της πρώτης ύλης, οι άνθρωποι πίσω από αυτό το κλασικό πλέον all day cafe-restaurant του Παγκρατίου εφαρμόζουν τη farm-to-table λογική στην καλύτερη εκδοχή της. Το κρέας, τα λαχανικά και φυσικά οι πατάτες που φέρνουν από τη φάρμα τους στη Νάξο αποκτούν ιδανική μορφή στα πιάτα του σεφ Δημήτρη Βλάχου.

Γεύσεις Νάξου στην αυλή της Αρχελάου - εικόνα 1

Το ψητό φιλέτο κοτόπουλου, που αγκαλιάζεται από σάλτσα ναξιώτικων τυριών, με εστραγκόν και αληθινές τηγανητές πατάτες και η ταλιάτα βοδινού με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και σπανάκι είναι δύο από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της εκφραστικότητας των ελληνικών γεύσεων του «Musique» (το μενού του μάλιστα είναι τυπωμένο ως σουπλά, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των καλεσμένων), ενώ πιάτα όπως οι πένες από ρεβίθι με αβγοτάραχο Μεσολογγίου και λάιμ ή το ριζότο με πανσέτα Ξάνθης και κατίκι Δομοκού γοητεύουν με την απαλότητά τους. Τη δημιουργική κουζίνα του «Musique» πλαισιώνουν καλή μουσική κι εκλεκτά χαρμάνια καφέ, με την all day φιλοσοφία να ολοκληρώνει η νόστιμη λίστα κοκτέιλ, τα οποία σερβίρονται είτε στον βιομηχανικό εσωτερικό χώρο είτε στο γοητευτικό εξωτερικό σαλόνι, στη δροσιά του τρίστρατου Αρχελάου, Αμύντα και Αρριανού.

Περισσότερες πληροφορίες

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.