«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο

Οι καταπράσινες ζαρντινιέρες της αυλής οριοθετούν το casual σκηνικό, η σκιά και η δροσιά αγκαλιάζουν τα αεράτα τραπεζάκια και η σπιρτόζικη κουζίνα ξεδιπλώνει τα ξόρκια της, με την «Πιπεριά» να συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής παρουσίας στο χάρτη της χαλαρής καλοφαγίας της πόλης.

«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο

Οι καταπράσινες ζαρντινιέρες της αυλής οριοθετούν το casual σκηνικό, η σκιά και η δροσιά αγκαλιάζουν τα αεράτα τραπεζάκια και η σπιρτόζικη κουζίνα ξεδιπλώνει τα ξόρκια της, με την «Πιπεριά» να συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σταθερής παρουσίας στο χάρτη της χαλαρής καλοφαγίας της πόλης.

Και το γιορτάζει ανοίγοντας τους κοσμοπολίτικους ορίζοντές της ακόμη περισσότερο, τόσο που δίπλα στους χαλαρούς ψαρομεζέδες, τα όστρακα, τα θαλασσινά και τα φρεσκότατα μικρόψαρα, χάρη στα οποία έγινε σημείο γευστικής αναφοράς, φέτος προσθέτει και μια γκάμα αμιγώς κρεατοφαγική, με πιάτα μερακλίδικα, ανάλαφρα και άκρως μεσογειακά. Τα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και μους φέτας, η τηγανιά κοτόπουλου με κρέμα σαφράν, λεμόνι και άνιθο ή η tagliata μοσχαρίσιο συκώτι στη σχάρα με βούτυρο αρωματισμένο με μανιτάρια πορτσίνι, υπογραμμίζουν τη φρέσκια μαγειρική ματιά.

«Πιπεριά»: Casual καλοφαγία σε πράσινο φόντο - εικόνα 1

Ο έθνικ χαρακτήρας της κουζίνας, που είχε μετατρέψει εκείνα τα φοβερά αχνιστά μύδια της με soy sauce, ginger και sweet chilli σε hit διαρκείας, εμπλουτίζεται και στη νέα κατεύθυνση του μενού με πιάτα όπως το κοτόπουλο με κάρι, ανανά και γάλα καρύδας ή τα fajitas με χοιρινό φιλέτο, guacamole και sour cream. Φυσικά, η παρουσία της θάλασσας παραμένει στο προσκήνιο με προτάσεις όπως το ταρτάρ τόνου με μοσχολέμονο και αβοκάντο, ενώ πιάτα όπως το φιλέτο σολομού στη σχάρα με σάλτσα teriyaki και ρύζι basmati ή το γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο απλώνουν λαχταριστές μεσογειακές μυρωδιές σε αυτήν τη σαγηνευτική αυλή του Ψυχικού.

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".