Η «Kuzina» είναι μια μαγική tarazza με θέα στην Ακρόπολη

Η tarazza του εμβληματικού εστιατορίου του Θησείου, πάνω στον πεζόδρομο της Αδριανού, θα σας μαγέψει με τη μοναδική θέα στο ναό του Ηφαίστου και στην Ακρόπολη.

Η «Kuzina» είναι μια μαγική tarazza με θέα στην Ακρόπολη

Κοινό μυστικό των ψαγμένων γκουρμέ της πόλης, η tarazza του εμβληματικού εστιατορίου του Θησείου, πάνω στον πεζόδρομο της Αδριανού, που φέτος χωρίς τα πλήθη των τουριστών αναπνέει και γοητεύει ακόμη περισσότερο, θα σας μαγέψει με τη μοναδική θέα στο ναό του Ηφαίστου και στην Ακρόπολη. Στο τιμόνι της κουζίνας, ο πολύπειρος κοσμοπολίτης σεφ Άρης Τσανακλίδης ετοιμάζει και φέτος ένα απόλυτα καλοκαιρινό μενού με έμφαση στις πρώτες ύλες, συνδυάζοντας με απόλυτη μαεστρία, φαντασία και δημιουργικότητα την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις τελευταίες τάσεις της εστίασης σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Kuzina» προτείνεται επί σειρά ετών από τον οδηγό Michelin αλλά και τον Gogobot, ενώ συγκαταλέγεται στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC.

Η «Kuzina» είναι μια μαγική tarazza με θέα στην Ακρόπολη - εικόνα 1

Πιάτα αναφοράς, όπως το τατάκι τόνου με σαλάτα από καππαρόφυλλα, κρίταμο, ντομάτα και σως από ουασάμπι, σόγια και ταχίνι, οι καβουροκεφτέδες με πικάντικη σως aioli και ο μαύρος μπακαλιάρος του Roy μαριναρισμένος με miso και mirin, σως teriyaki και ρύζι ατμού, μας θυμίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη μαγειρική φιλοσοφία του σεφ, απόσταγμα των ταξιδιών του ανά τον κόσμο. Το άψογο, comfort rib eye με τσιπς πατάτας, μπεαρνέζ και σως πιπεριού ή το άκρως καλοκαιρινό φιλέτο κοτόπουλο με ντοματίνια confit, σως βουτύρου, φέτα και σπανακόρυζο είναι δύο ξεχωριστές επιλογές για τους φαν του κλασικού, επιβεβαιώνοντας την προσοχή στην ποιότητα, την αναζήτηση των υλικών και τη λεπτομέρεια που έχουν κάνει την «Kuzina» σημείο αναφοράς της γαστρονομικής Αθήνας.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".