Κοινό μυστικό των ψαγμένων γκουρμέ της πόλης, η tarazza του εμβληματικού εστιατορίου του Θησείου, πάνω στον πεζόδρομο της Αδριανού, που φέτος χωρίς τα πλήθη των τουριστών αναπνέει και γοητεύει ακόμη περισσότερο, θα σας μαγέψει με τη μοναδική θέα στο ναό του Ηφαίστου και στην Ακρόπολη. Στο τιμόνι της κουζίνας, ο πολύπειρος κοσμοπολίτης σεφ Άρης Τσανακλίδης ετοιμάζει και φέτος ένα απόλυτα καλοκαιρινό μενού με έμφαση στις πρώτες ύλες, συνδυάζοντας με απόλυτη μαεστρία, φαντασία και δημιουργικότητα την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις τελευταίες τάσεις της εστίασης σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι η «Kuzina» προτείνεται επί σειρά ετών από τον οδηγό Michelin αλλά και τον Gogobot, ενώ συγκαταλέγεται στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC.
Πιάτα αναφοράς, όπως το τατάκι τόνου με σαλάτα από καππαρόφυλλα, κρίταμο, ντομάτα και σως από ουασάμπι, σόγια και ταχίνι, οι καβουροκεφτέδες με πικάντικη σως aioli και ο μαύρος μπακαλιάρος του Roy μαριναρισμένος με miso και mirin, σως teriyaki και ρύζι ατμού, μας θυμίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη μαγειρική φιλοσοφία του σεφ, απόσταγμα των ταξιδιών του ανά τον κόσμο. Το άψογο, comfort rib eye με τσιπς πατάτας, μπεαρνέζ και σως πιπεριού ή το άκρως καλοκαιρινό φιλέτο κοτόπουλο με ντοματίνια confit, σως βουτύρου, φέτα και σπανακόρυζο είναι δύο ξεχωριστές επιλογές για τους φαν του κλασικού, επιβεβαιώνοντας την προσοχή στην ποιότητα, την αναζήτηση των υλικών και τη λεπτομέρεια που έχουν κάνει την «Kuzina» σημείο αναφοράς της γαστρονομικής Αθήνας.