«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Το στέκι με τα πολλά πρόσωπα μπαίνει στο φετινό καλοκαίρι με τη φόρα του νέου του μενού αλλά και άθικτη την αφοσίωσή του στη γευστική κληρονομιά που το έχει κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο

Πλήρως φρεσκαρισμένο και απόλυτα εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις της εποχής, το στέκι με τα πολλά πρόσωπα μπαίνει στο φετινό καλοκαίρι με τη φόρα του νέου του μενού αλλά και άθικτη την αφοσίωσή του στη γευστική κληρονομιά που το έχει κάνει να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Προτείνοντας συνεχώς ανανεωμένες γεύσεις και τολμώντας να πειραματιστεί με τη διαχρονικότητα της παράδοσης, υποδέχεται στο μενού του μια λίστα ολοκαίνουργιων προτάσεων, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα Μοσχοφίλερου αρωματισμένη με θυμάρι ή το φιλεταρισμένο λαβράκι με μπριάμ, αλιάδα, δυόσμο και σιμιγδάλι ρυζιού.

Στον φρεσκαρισμένο κατάλογο, ο οποίος είναι πλέον διαθέσιμος και για το σπίτι χάρη σε ψηφιακές υπηρεσίες ντελίβερι, διαχρονικά μπεστ σέλερ, όπως το κλασικό Σαντορινιό, ήτοι χοιρινά φιλετάκια σβησμένα σε λευκό κρασί, που ξαπλώνουν πάνω σε αεράτο πουρέ μελιτζάνας και πατάτας, διατηρούν την προνομιακή θέση τους στη μεγάλη γκάμα επιλογών, πιάτα ημέρας βασισμένα σε φρέσκα υλικά της ελληνικής υπαίθρου πρωταγωνιστούν στις γευστικές προτάσεις, ενώ νέες αφίξεις, όπως το θράψαλο σχάρας με λάδι τρούφας και φάβα βαμμένη από μελάνι σουπιάς, βάζουν κατευθείαν πλώρη για την καρδιά των μερακλήδων του μεζέ, οι οποίοι πίνουν εκλεκτά αποστάγματα στην υγειά αυτή της σύγχρονης νεο-ταβέρνας με τις μοντέρνες πινελιές.

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας»: Ελληνική παράδοση σε μοντέρνο τέμπο - εικόνα 1

Και μια και μιλήσαμε για υγεία, ο «Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προστάζει η περίοδος, με πρώτο και καλύτερο αυτό των αποστάσεων ανάμεσα στα τραπέζια, τα οποία απλώνονται στις αυλές των γευστικών τους spots. Ο αέρας της ανανέωσης, βέβαια, φυσάει ακόμη πιο δυνατός στον «Τζίτζικα» του Συντάγματος: το σταθερό all day γευστικό ραντεβού κατοίκων, εργαζόμενων κι επισκεπτών του κέντρου είναι πλέον πλήρως ανακαινισμένο κι έτοιμο να υποδεχτεί την πεζοδρόμηση της οδού Μητροπόλεως, με μια προνομιακή θέση στη νέα περαντζάδα, και να τη γεμίσει με αρώματα και γεύσεις θερινών νυχτών.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας στα Κάρβουνα

Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Άνω Πατήσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.