Νέος αέρας ψαροφαγικής ελεγκάντσας στο Νέο Ψυχικό από το «Σαρδελάκι»

Φρέσκο αέρα κομψής ψαροφαγίας φέρνει στο Νέο Ψυχικό η οικογένεια του «Σαρδελάκι», που μετά το στέκι της Γλυφάδας πιάνει πόστο στα βόρεια προάστια για να παρουσιάσει μια καινούργια, αναβαθμισμένη εκδοχή της.

Νέος αέρας ψαροφαγικής ελεγκάντσας στο Νέο Ψυχικό από το «Σαρδελάκι»

Φρέσκο αέρα κομψής ψαροφαγίας φέρνει στο Νέο Ψυχικό η οικογένεια του «Σαρδελάκι», που μετά το στέκι της Γλυφάδας πιάνει πόστο στα βόρεια προάστια για να παρουσιάσει μια καινούργια, αναβαθμισμένη εκδοχή της. Ατμοσφαιρικό mood και ζεστή φιλοξενία επικρατούν στη σάλα, που αναπνέει σε έναν ανάλαφρο καμβά, με ήρεμα χρώματα και όμορφα φωτιστικά αλλά και άνετες τζαμαρίες να δημιουργούν αίσθηση καταστρώματος ταιριαστή με το θαλασσινό πνεύμα της κουζίνας.

Εκεί, έχοντας βρει λιμάνι ύστερα από μακρά προϋπηρεσία στο Μεγανήσι, ο σεφ Θρασύβουλος Μίτσουλης πλέκει μια νέα γευστική πρόταση για το «Σαρδελάκι», καθώς ανανεώνει παραδοσιακά μπεστ σέλερ της ψαροφαγικής μπράντας των νοτίων και τα εμπλουτίζει με δικές του προτάσεις. Οι παντρεμένες ψητές σαρδέλες λ.χ., πιάτο-υπογραφή για τα απανταχού «Σαρδελάκια», έχουν κι εδώ την τιμητική τους, δίπλα στα αέρινα μαρινάτα θαλασσινά και στις αφράτες αλοιφές και σαλάτες, η κουζίνα όμως ξανοίγεται και στα πελάγη της ωμοφαγίας, με λαβράκι σεβίτσε και σολομό ταρτάρ να πλασάρονται δίπλα σε ολόφρεσκες γυαλιστερές, κυδώνια και άλλα όστρακα.

Νέος αέρας ψαροφαγικής ελεγκάντσας στο Νέο Ψυχικό από το «Σαρδελάκι» - εικόνα 1

Παράλληλα κριθαρότο θαλασσινών και ριζότο καραβίδας προσθέτουν γευστική αβρότητα στο τραπέζι, λαβράκια, χταπόδια, καλαμάρια αλλά και μπλε καβούρια, χτένια και σολομοί προικίζονται με τα αρώματα της σχάρας, ενώ τηγανιές θαλασσινών με καραβιδοουρές, γαρίδες και καλαμάρια μπαίνουν στη σέντρα για παρεΐστικες συνάξεις, κλείνοντας το μάτι στην προσεγμένη κάβα και την ευρεία λίστα αποσταγμάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".