Φρέσκο αέρα κομψής ψαροφαγίας φέρνει στο Νέο Ψυχικό η οικογένεια του «Σαρδελάκι», που μετά το στέκι της Γλυφάδας πιάνει πόστο στα βόρεια προάστια για να παρουσιάσει μια καινούργια, αναβαθμισμένη εκδοχή της. Ατμοσφαιρικό mood και ζεστή φιλοξενία επικρατούν στη σάλα, που αναπνέει σε έναν ανάλαφρο καμβά, με ήρεμα χρώματα και όμορφα φωτιστικά αλλά και άνετες τζαμαρίες να δημιουργούν αίσθηση καταστρώματος ταιριαστή με το θαλασσινό πνεύμα της κουζίνας.
Εκεί, έχοντας βρει λιμάνι ύστερα από μακρά προϋπηρεσία στο Μεγανήσι, ο σεφ Θρασύβουλος Μίτσουλης πλέκει μια νέα γευστική πρόταση για το «Σαρδελάκι», καθώς ανανεώνει παραδοσιακά μπεστ σέλερ της ψαροφαγικής μπράντας των νοτίων και τα εμπλουτίζει με δικές του προτάσεις. Οι παντρεμένες ψητές σαρδέλες λ.χ., πιάτο-υπογραφή για τα απανταχού «Σαρδελάκια», έχουν κι εδώ την τιμητική τους, δίπλα στα αέρινα μαρινάτα θαλασσινά και στις αφράτες αλοιφές και σαλάτες, η κουζίνα όμως ξανοίγεται και στα πελάγη της ωμοφαγίας, με λαβράκι σεβίτσε και σολομό ταρτάρ να πλασάρονται δίπλα σε ολόφρεσκες γυαλιστερές, κυδώνια και άλλα όστρακα.
Παράλληλα κριθαρότο θαλασσινών και ριζότο καραβίδας προσθέτουν γευστική αβρότητα στο τραπέζι, λαβράκια, χταπόδια, καλαμάρια αλλά και μπλε καβούρια, χτένια και σολομοί προικίζονται με τα αρώματα της σχάρας, ενώ τηγανιές θαλασσινών με καραβιδοουρές, γαρίδες και καλαμάρια μπαίνουν στη σέντρα για παρεΐστικες συνάξεις, κλείνοντας το μάτι στην προσεγμένη κάβα και την ευρεία λίστα αποσταγμάτων.